ارزیابی عملکرد شهرداری مناطق کرج با رویکرد تحلیل پوششی داده های شبکه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نشریه مهندسی سازه و ساخت، دوره: 10، شماره: 12
  • کد COI اختصاصی: JR_JSEC-10-12_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 49
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی کاتبی

استادیار، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

فرهاد حسین زاده لطفی

استاد، دانشکده علوم و فناوری های همگرا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات ، تهران، ایران

امیرحسین صبور

کارشناسی ارشد، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

چکیده

در هزاره سوم میلادی، شهرها به عنوان موتورهای رشد و توسعه اجتماعی دارای پتانسیلهای بالایی هستند. بنابراین مدیریت شهری به منظور دستیابی به توسعه پایدار شهری بایستی به ساختار و فرایند های درونی خود توجه داشته باشد. رشد سریع جمعیت در کشور ایران، -که بیش از ۷۰% جمعیت آن شهرنشین می باشد- و عدم تخصیص بهینه منابع و امکانات از یک سو، خودکفایی درآمد آن ها از سوی دیگر نیاز شهرداری ها را به ارزیابی عملکرد به منظور بهبود و ارتقا مدیریت، بیش از پیش مطرح کرده است. با توجه به نقش شهرداری ها در ساماندهی مدیریت شهری، بهره گیری از روش های علمی به منظور بهبود و ارتقاء مدیریت شهری در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی و محیطی در راستای توسعه پایدار شهری ضروری است. در این تحقیق، هدف، ارزیابی عملکرد، رتبه بندی در منطقه های شهرداری کرج و معاونت های آنها است. به همین خاطر از مدلی از تکنیک تحلیل پوششی داده های شبکه (NDEA) به منظور سنجش کارایی شهرداری ها با توجه به ساختار درونی شان استفاده شده است. نتایج مدل در دوره زمانی۱۳۹۳ -۱۳۹۶، - پس از جمع آوری داده ها، ۵ متغیر ورودی و ۱۲ خروجی- نشان داد که در سال ۹۳ تعداد بیشتری از شهرداری ها کارا شدند. همچنین مناطق ۶، ۷ و ۱۱ بدترین عملکرد را بین مناطق شهرداری داشتند.

کلیدواژه ها

تحلیل پوششی داده های شبکه, تحلیل پوششی داده ها, کارایی, شهرداری, ارزیابی عملکرد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.