نحوه همکاری نهادهای تدوین کننده استانداردهای بین المللی بانکی بر اساس سیاست احتیاطی کلان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوفصلنامه دانشنامه حقوق اقتصادی، دوره: 30، شماره: 24
  • کد COI اختصاصی: JR_ELAW-30-24_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 35
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی محمدی

دانشجوی دکتری حقوق تجارت و سرمایه گذاری بین المللی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

محمد جعفر قنبری جهرمی

دانشیار گروه حقوق بین الملل دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

چکیده

چکیدهصندوق بین المللی پول با هدف نظارت بر سیاست های پولی کشورها، در سال ۱۹۴۴ تاسیس گردید. با شروع روند جهانی شدن و آزادسازی های تجاری دهه ۱۹۷۰ میلادی، بحران های مالی دامنگیر اقتصاد کشورها شد. برای مقابله با این بحران ها، کمیته نظارت بر بانکداری بازل در سال ۱۹۷۴ تاسیس گردید. وقوع بحران مالی جهانی در سال ۲۰۰۷، سبب بی اعتمادی به صندوق بین المللی پول و کمیته بازل شد و نتیجه آن تاسیس نهادی جدید با عنوان هیئت ثبات مالی در سال ۲۰۰۸ بود. تاسیس این نهادهای بین المللی که هر یک خود را متولی تدوین استانداردهای بین المللی بانکی می دانستند، تعارض و سردرگمی کشورها در تبعیت از این استاندرادها را ایجاد نمود. مسئله پژوهش حاضر این است که نحوه همکاری نهادهای تدوین کننده استانداردهای بین المللی بانکی بر اساس سیاست احتیاطی کلان به چه صورت است؟ در این پژوهش با روش توصیفی-تحلیلی، اقدام به گردآوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای شده است. در همین راستا ابتدا تلاش های یک جانبه ای که هر یک از نهادهای بین المللی برای ایجاد هماهنگی انجام داده اند بررسی شده و در قسمت بعد، تلاش های چندجانبه آن ها مورد مطالعه قرار گرفته است. بر اساس یافته های تحقیق، این نهادها با همکاری های یک جانبه و دوجانبه درصدد ایجاد هماهنگی جهت تدوین استانداردهای بین المللی بانکی هستند و نظارت چندلایه آن ها امری مطلوب است.واژگان کلیدی: کمیته نظارت بر بانکداری بازل، صندوق بین المللی پول، هیئت ثبات مالی، استانداردهای بین المللی بانکی، تنظیم مقررات و نظارت بانکی.

کلیدواژه ها

کمیته نظارت بر بانکداری بازل, صندوق بین المللی پول, هیئت ثبات مالی, استانداردهای بین المللی بانکی, تنظیم مقررات و نظارت بانکی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.