پیش بینی مهارت های ارتباطی و راهبردهای فراشناخت با میانجیگری هوش هیجانی در معلمان مدارس غیرانتفاعی شهر تهران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه آموزش مدارس در هزاره سوم، دوره: 1، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JSETM-1-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 105
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریناز بنیسی

دانشیار، مدیریت آموزشی ،دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد تهران غرب ،تهران، ایران

شهناز تیزدست آذر

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد الکترونیکی، تهران، ایران.

حسن شهرکی پور

دانشیار مدیریت آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، تهران، ایران.

چکیده

مقدمه : معلمان اثر بنیادینی بر آموزش و پرورش هر کشور دارند و می توانند در تعیین سرنوشت یک کشور از طریق آموزش دانش آموزان داشته باشند، لذا شناسایی خصوصیاتی که می توانند به طور غیرمستقیم با ارتقا سطح دانش در جامعه مرتبط باشند، ضروری می نماید .هدف : پژوهش حاضر به منظور پیش بینی مهارت های ارتباطی و راهبردهای فراشناخت با میانجیگری هوش هیجانی در معلمان مدارس غیرانتفاعی شهر تهران، انجام شد.روش : به منظور دستیابی به اهداف پژوهش از میان کلیه معلمان مدارس غیرانتفاعی شهر تهران که در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ مشغول به تدریس بوده اند، نمونه ای به حجم ۳۵۱ نفر با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه مهارت های ارتباطی کویین دام، پرسشنامه راهبردهای فراشناخت(MCQ) و پرسشنامه هوش هیجانی بار-ان استفاده شد. داده های پژوهش از طریق آزمون های همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه با استفاده از نرم افزارآماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها : نتایج بدست آمده نشان داد که همبستگی بین راهبردهای فراشناختی و هوش هیجانی در سطح ۰۰۱/۰ معنی دار است و همچنین همبستگی بین مهارت های ارتباطی و هوش هیجانی در سطح ۰۰۱/۰ معنادار می باشد.نتیجه گیری : نتایج نشان دهنده آن است که هوش هیجانی براساس راهبردهای فراشناختی، مهارت های ارتباطی را میانجی گری می کند. بنابراین متولیان امر باید سعی کنند نسبت به مهارت های ارتباطی معلمان براساس راهبردهای فراشناخت تدابیر لازم را اتخاذ نمایند.کلید واژه : مهارت های ارتباطی، راهبردهای فراشناخت، هوش هیجانی، معلمان، مدارس غیرانتفاعی.

کلیدواژه ها

مهارت های ارتباطی, راهبردهای فراشناخت, هوش هیجانی, معلمان, مدارس غیرانتفاعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.