بررسی میزان اثربخشی کنترل اضطراب بر اساس ذهن آگاهی بر کاهش افسردگی و اضطراب افراد بهبود یافته از کرونا در شهر بابل

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنگره علمی دانشجویان روانشناسی، علوم تربیتی و مشاوره
  • کد COI اختصاصی: CPCDSTS02_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 43
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیانا ایرانی

دانشجوی کارشناسی روانشناسی بالینی /دانشگاه اصفهان

مریم دهقان منشادی

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی/ دانشگاه شیراز

چکیده

اضطراب یکی از اختلالاتی است که موجب درد و رنج می شود.اگرچه اضطراب تا حدی کار کرد مثبت دارد و در زمان شیوعکرونا به رعایت اقدامات خود مراقبتی منجر می شود فشارهای روحی بیش از حد باعث ترشح هورمون کورتیزول هورموناسترس می شود و سطح ایمنی بدن را کاهش می دهد.هدف از انجام این تحقیق بررسی میزان اثربخشی کنترل اضطراب براساس ذهن آگاهی بر کاهش افسردگی و اضطراب افراد بهبود یافته از کرونا در شهر بابل می باشد.پژوهش حاضر یک مطالعهنیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل است.جامعه آماری پژوهش حاضر شامل تمام بهبود یافتگانبیماری کووید ۱۹ شهرستان بابل که در سال ۱۳۹۹ - ۱۴۰۰ درگیر این بیماری بوده اند می باشد اما به علت در دسترسنبودن کلیه بهبود یافتگان شهر بابل جامعه آماری متشکل از ۳۰ نفر که شامل کادر اداری، بهیار، پرستار ها که در کلاسهای ضمن خدمت شرکت کرده بوده اند می باشد . نمونه آماری این پژوهش تحقیق بر اساس شرکت کننده گان در کلاسهای ضمن خدمت بیمارستان شهید بهشتی بابل برگزار شده است. ابزاری که جهت جمع آوری اطلاعات از گروه نمونه درنظر گرفته شده شامل پرسشنامه وضعیت عمومی سلامت و پرسشنامه استرس و اضطراب و افسردگی (dass) می باشد.جهتتجزیه و تحلیل داده های به دست آمده از شاخص و روش های آمار توصیفی و آمار استنباطی استفاده شده است و تحلیلمتغییرها از روش کوواریانس استفاده شده است.نرم افزار مورد استفاده در این تحقیق spss ۲۶ می باشد.نتایج یافته هایتحقیق بیانگر تاثیر آموزش های ذهن آگاهی و کنترل اضطراب بر علائم های جسمانی,کاهش اضطراب کنترل خواب,بهبودکنش های اجتماعی و کنترل افسردگی می باشد. اما نتایج این تحقیق بیانگر عدم تاثیر این آموزش ها در استرس آزمودنینیز بود.

کلیدواژه ها

کنترل اضطراب، ذهن آگاهی، کاهش افسردگی و اضطراب، بهبودیافتگان کرونا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.