شبیه سازی زمانی مقدار آبشستگی اطراف پایه پل ها با استفاده از نرم افزار SSIIM

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی نوآوری در مهندسی: راهی به سوی توسعه
  • کد COI اختصاصی: NCIIE01_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 73
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کورس نکوفر

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد چالوس

علیرضا دانش مطلق

کارشناس ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد چالوس

چکیده

آبشستگی پدیده ای است که در اثر فرسایش بستر توسط جریان آب و حمل مواد بستر توسط نیرویی که این جریان بهمواد بستر وارد می کند. به وجود می آید. این امر بیشتر در زمان وقوع سیلاب که بیشترین نیاز به استفاده از پل احساس می شود،رخ می دهد. برای طراحی اقتصادی و قابل اطمینان پایه های پل, برآورد حداکثر عمق آبشستگی در اطراف پایه ها ضروری است.در حال حاضر پایه و اساس علمی برای طراحی سازه ای پایه ها به خوبی مشخص شده است. ولی در مقابل هیچ تثوری واحد بامشخصی وجود ندارد که عمق آبشستگی را در پایه های پل با ضریب اطمینان بالا برآورد کند.تعیین عمق فرسایش در محدوده پایه پل ها مستلزم آگاهی از نحوه جابجایی مواد رسوبی بستر رودخانه ها است. پایه پل هاجریان عادی رودخانه را مختل می کند و تلاطم و اغتشاش حاصل از آن موجب فرسایش مواد رسوبی موجود در اطراف پایهمی شود. از آنجایی که گسترش چاله فرسایشی پایداری سازه پل را به مخاطره می اندازد، پیش بینی میزان گودافتادگی و اتخاذتدابیر لازم برای مهار آن از جمله اقدامات مهندسی متداول در عرصه مهندسی رودخانه تلقی می شود.در تحقیق حاضر با استفاده از نرم افزار SSIIM به مدل سازی زمانی پایه استوانه ای پرداخته شده است. در نهایت مشاهدهشد آبشستگی در زمان ۵۰ دقیقه (نقریبا یک سوم زمان تعادل آبشستگی)، حدود ۸۵% تا ‎%۹۰ و در زمان ۱۰۰ دقیقه (تقریبادو سوم زمان تعادل آبشستگی)، حدود ۹۵% تا ۹۹% مقدار آبشستگی کل می باشد.

کلیدواژه ها

آبشستگی، پایه پل، شبیه سازی زمانی، نرم ا فزار SSIIM

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.