محافظت از میراث تاریخی - فرهنگی معماری در قوانین حقوقی ایران با رویکرد مشارکت عموم مردم

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی نوآوری در مهندسی معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: IUREB07_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 58
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاور رستم زاده

استادیار گروه آموزشی مهندسی معماری دانشگاه محقق اردبیلی

علیرضا امینی تهرانی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی معماری دانشگاه محقق اردبیلی

رامین ابراهیم زاده بورک آباد

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی معماری دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

میراث تاریخی - فرهنگی هر کشور هویت و اصالت آن کشور میباشد. این میراث گنجینه ای ارزشمندی است که از گذشتگان برای ما به یادگار گذاشته شده، حفاظت از میراثفرهنگی رسالتی مشترک میان دولتها و ملتهاست ازاینرو دولتها به نمایندگی از مردم، با وضع قوانین و ضوابط اجرایی سعی بر حفظ حقوق عموم جامعه دارند و مردم نیز با رعایت قوانین و مقررات وضع شده میبایست ضمن حفظ حقوق فردی خویش، به یاری دولت و سازمانهای ذیربط در جهت حفظ این میراث گرانبها به شتابند. هدف پژوهش حاضر واکاوی در قوانین حقوقی ایران در حفظ این میراث ارزشمند است روش تحقیق توصیفی - تحلیلی و از نوع کاربردی است و ابزار گردآوری در این تحقیق مطالعات اسنادی و کتابخانهای بهویژه مطالعات اسناد مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی میباشد. نتایج بهدستآمده نشان میدهد مشکلات حفاظت از میراثفرهنگی را میتوان در سه موضوع تعریف کرد، -۱فلسفه حفاظت در فنهای مرمت،-۲قوانین و مقررات و -۳ پنهان بودن ارزشهای این آثار.

کلیدواژه ها

میراث تاریخی، قوانین حقوقی، مشارکت عمومی، حقوق معماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.