بررسی ساختار اشتغال در بخش غیر رسمی (مطالعه موردی استان کهگیلویه و بویراحمد)

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: مجله سیاست گذاری اقتصادی، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_EPYA-1-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 44
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن رنانی

دانشیار گروه اقتصاد دانشگاه اصفهان

محمد میرزایی

کارشناسی ارشد برنامه ریزی سیستم های اقتصادی

شیرین اربابیان

عضو هیات علمی موسسه آموزش عالی شهید اشرفی اصفهانی

لعیا واعظ

کارشناس ارشد اقتصاد دانشگاه اصفهان

چکیده

ویژگی مهم بازار کار ایران و سایر کشورهای در حال توسعه در دهه های اخیر، گسترش بخش غیر رسمی است. این مهم به خصوص در مناطقی که از لحاظ ساختار نیروی کار و وضعیت تقاضای کار دارای شرایط ویژه ای می باشند، گسترش بیشتری داشته است. بررسی شاخص های کلیدی بازار کار در استان کهگیلویه و بویراحمد نشان می دهد که شرایط گسترش بخش غیر رسمی در این منطقه بیشتر فراهم بوده است. بر این اساس، در مطالعه حاضر به بررسی و تحلیل ساختار اشتغال بخش غیر رسمی استان کهگیلویه و بویراحمد پرداخته شده است. نتایج این مطالعه نشان می دهد که بخش غیر رسمی استان ظرفیت اشتغال زایی بالایی دارد، به طوری که در حدود یک سوم از شاغلان استان به صورت غیر رسمی فعالیت داشته اند. بنابراین شناخت و توجه به بخش غیر رسمی و تسهیل فرآیندهای قانونی در راستای ارتقای این گونه فعالیت ها به سوی رسمی شدن یکی از راه های موثر کاهش بیکاری در استان است. واژگان کلیدی: بخش غیر رسمی، اشتغال غیر رسمی، استان کهگیلویه و بویراحمد، بخش نامنظم، بخش غیر قانونی، بخش خانوار.

کلیدواژه ها

ویژگی مهم بازار کار ایران و سایر کشورهای در حال توسعه در دهه های اخیر, گسترش بخش غیر رسمی است. این مهم به خصوص در مناطقی که از لحاظ ساختار نیروی کار و وضعیت تقاضای کار دارای شرایط ویژه ای می باشند, گسترش بیشتری داشته است. بررسی شاخص های کلیدی بازار کار در استان کهگیلویه و بویراحمد نشان می دهد که شرایط گسترش بخش غیر رسمی در این منطقه, در مطالعه حاضر به بررسی و تحلیل ساختار اشتغال بخش غیر رسمی استان کهگیلویه و بویراحمد پرداخته شده است. نتایج این مطالعه نشان می دهد که بخش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.