مدل سازی غنی سازی و ارتقای آرزوهای شغلی کارکنان دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه توسعه اجتماعی، دوره: 18، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_QJSDS-18-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 44
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لعیا عباس زاده

دانشجوی دکتری مدیریت آموزشی، واحد مرند، دانشگاه آزاد اسلامی، مرند، ایران

مهرداد محرم زاده

استاد گروه مدیریت ، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

یداله عباس زاده سهرون

استاد گروه مدیریت دولتی، واحد خوی، دانشگاه آزاد اسلامی، خوی، ایران

چکیده

هدف این پژوهش، ارائه مدلی برای غنی سازی و ارتقای آرزوهای شغلی کارکنان دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی می باشد. روش این پژوهش توصیفی از نوع پیمایشی و جامعه آماری این پژوهش کلیه کارکنان دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی شهر تبریز که ۴۰۰ نفر بودند و بر اساس جدول کرجسی و مورگان از این تعداد ۱۹۶ نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه استاندارد ۱۸سوالی غنی سازی شغلی ریف و تاینل (۱۹۷۳)، پرسشنامه استاندارد ۲۵ سوالی آرزوهای شغلی دنزیگر و همکاران (۲۰۰۸)، استفاده شد. روایی صوری ابزارها به تایید اساتید راهنما و مشاور رسید و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برای پرسشنامه غنی سازی شغلی ۸۳/۰، پرسشنامه آرزوهای شغلی ۹۱/۰ محاسبه شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی (نمودار، فراوانی، درصد فراوانی)، آمار استنباطی (مدل معادلات ساختاری) استفاده شد. نتایج نشان داد که مدل پیشنهادی غنی سازی و ارتقای آرزوهای شغلی کارکنان در سطح مطلوب است و مورد تایید می باشد. عناصر و مولفه های مدل غنی سازی و ارتقای آرزوهای شغلی کارکنان شامل (خود شغل، تکنولوژی، شایستگی فنی کارکردی، شایستگی مدیریتی عمومی، امنیت ثبات، خلاقیت کارآفرینی، استقلال خودمختاری، خدمت و از خود گذشتگی و ایثار، چالش محض و سبک زندگی) مورد شناسایی قرار گرفته است. بر اساس اولویت بندی عناصر و مولفه ها مدل غنی سازی و ارتقای آرزوهای شغلی کارکنان مولفه تکنولوژی در رتبه اول با میانگین و سبک زندگی با میانگین در رتبه آخر قرار دارد. اعتباریابی مدل ارائه شده غنی سازی و ارتقای آرزوهای شغلی کارکنان مورد تایید می باشد.

کلیدواژه ها

غنی سازی, ارتقای آرزوهای شغلی, کارکنان, دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی, تبریز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.