طراحی مدل معادلات ساختاری رهبری عاطفی (پیشایندها و پیامدها) مدیران مدارس متوسطه استان آذربایجان غربی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات آموزشی و آموزشگاهی، دوره: 12، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_PMA-12-4_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 77
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جعفرصادق بدری قره قشلاقی

دانشجوی دکتری مدیریت آموزشی،گروه علوم تربیتی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

بهناز مهاجران

دانشیار گروه علوم تربیتی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.

محمد حسنی

استاد گروه علوم تربیتی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.

چکیده

رهبری سابقه طولانی در علم مدیریت دارد و تاثیر به سزایی بر روی پیروان سازمان می گذارد، رهبران عاطفی از جمله رهبرانی هستند که احساسات و عواطف آن بر نتایج کار زیر دستان تاثر می گذارد. بنابراین هدف اصلی این پژوهش طراحی مدل معادلات ساختاری رهبری عاطفی (پیشایندها و پیامدها) مدیران مدارس پسرانه دولتی دوره دوم متوسطه استان آذربایجان غربی در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹بود. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی- توسعه ای و از نظر روش توصیفی- تحلیلی از نوع معادلات ساختاری است. جامعه آماری در برگیرنده کلیه مدیران مدارس پسرانه دولتی دوره دوم متوسطه استان آذربایجان غربی (۱۹۰دبیرستان) می باشد. با استفاده از فرمول کوکران تعداد ۱۲۳ نفر از مدیران این مدارس با روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای از شهرهای استان انتخاب شدند. دراین پژوهش از شش پرسش نامه استاندارد در قالب طیف پنج درجه ای لیکرت شامل: پرسش نامه همدلی عاطفی داویس (۱۹۸۳)، خودمدیریتی عاطفی والتز و همکاران (۱۹۹۶)، توانمند سازی روان شناختی اسپیریتزر و میشرا (۱۹۹۷)، مسئولیت پذیری عبدل و ابراهیم (۲۰۰۲)، توسعه کار آفرینی آنتونیک و هیسریچ (۲۰۰۳) و کنترل هیجان در محیط کار راجر و ناجاریان (۱۹۸۹) استفاده شده است. پایایی پرسش نامه ها با استفاده از آلفای کرونباخ به ترتیب ۸۵/۰، ۸۵/۰، ۸۶/۰، ۸۶/۰، ۸۸/۰ و ۸۶/۰ به دست آمد. تایج تحلیل داده ها نشان داد که تمامی پیشایندها و پیامدها ( به ترتیب همدلی عاطفی ۳۴/۰، خودمدیریتی ۲۷/۰، توانمندسازی روانشناختی ۶۳/۰، مسئولیت پذیری کارکنان ۴۹/۰ و توسعه کارآفرینی ۵۸/۰) با رهبری عاطفی رابطه مثبت و معنی داری دارند.

کلیدواژه ها

رهبری عاطفی, مدل ساختاری, پیشایندها, پیامدها, مدیران, مدارس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.