مفروضات اساسی فرهنگ استعدادباوری در ارتش جمهوری اسلامی ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات بین رشته ای دانش راهبردی، دوره: 13، شماره: 53
  • کد COI اختصاصی: JR_SMSN-13-53_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 42
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهنام گلشاهی

استادیار مدیریت منابع انسانی دانشگاه فرماندهی و ستاد آجا، تهران، ایران.

اسماعیل معینی فرد

کارشناسی ارشد مدیریت دفاعی، دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش، تهران، ایران.

چکیده

برای پیاده سازی موفق هر فرایند سازمانی، نیاز به یک فرهنگ پشتیبان قوی است. در این راستا، برای مدیریت اثربخش استعدادهای سازمانی نیز لزوم فرهنگ استعدادباوری بیش از پیش احساس می گردد. از این رو پژوهش حاضر با هدف تبیین مفروضات اساسی فرهنگ استعداد باوری در ارتش جمهوری اسلامی ایران با رویکرد آمیخته و طی مطالعه ای توسعه ای- کاربردی از نوع اکتشافی انجام گرفته است. جامعه آماری شامل فرماندهان، مدیران و اساتید برجسته ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران و مراکز دانشگاهی آجا با حداقل مدرک کارشناسی ارشد و سابقه خدمتی بالای ۲۰ سال است که دارای تخصص در حوزه مدیریت استعداد و فرهنگ بودند. در مرحله نخست با رویکردی کیفی و برمبنای مطالعه اسناد و مدارک و همچنین مصاحبه نیمه ساختاریافته با خبرگان، به شناسایی مفروضات اساسی فرهنگ استعدادباوری با استفاده از روش تحلیل مضمون (تماتیک) پرداخته شد. یافته های این بخش منتج به مفروضات اساسی فرهنگ استعدادباوری در دو دسته کلی مفروضات اخلاقی- اعتقادی (نداشتن دیدگاه مادام العمر به قدرت، حق طلبی، سخاوتمندی، صداقت در رفتار و گفتار، خدامحوری و اعتقاد به معاد، حریت و آزادگی، وجدان) و مفروضات ذهنی (توفیق طلبی، هدف گرایی، خودباوری، دوراندیشی، غلبه منطق بر احساسات) گردید. همچنین در مرحله دوم پژوهش با رویکردی کمی، به اعتبارسنجی سازه مفروضات اساسی فرهنگ استعداد باوری به روش تحلیل عامل تائیدی در نرم افزار AMOS ۲۶ پرداخته شد. نتایج تحلیل عاملی نشان داد که در بین مولفه های مفروضات ذهنی، مولفه هدف گرایی با بار عاملی ۶۸/۰ بیشترین و در بین مولفه های مفروضات اخلاقی-اعتقادی، مولفه نداشتن دیدگاه مادم العمر به قدرت با بار عاملی ۶۲/۰ بیشترین حمایت را از سازه خود داشته اند.

کلیدواژه ها

", فرهنگ استعدادباوری, مفروضات اساسی, مفروضات اخلاقی-اعتقادی, مفروضات ذهنی"

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.