سلولهای فوتوولتائیک نانوپلاسمونیکی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی نانوالکترونیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICNE01_150
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 703
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرزو فیروزی

گروه فیزیک، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر

احمد محمدی

چکیده

در این مقاله جذب انرژی درون سلولهای فوتوولتائیک را به کمک روشFDTDمحاسبه میکنیم. با مقایسه میزان بازتاب و جذب درون سلول یک بار با به کارگیری پوشش ضدبازتاب از جنس نیترید سیلیکون و یک بار با آرایهایی از نانومیلههای متناوب از جنسنقره نشان میدهیم که جذب درون سلول با کارگیری نانومیلهها نسبت به هنگامی که لایهی ضدبازتاب را بر روی سطح سلول قرار میدهیم بیشتر افزایش مییابد و ارتفاع نمودارمیزان جذب در این حالت بیشتر است. با مقایسه نمودار بازتاب در هر دو حالت در می- یابیم که بازتاب در حالتی که نانومیلهها به سطح سلول اضافه میشوند، در یک محدودهوسیعتری از طول موج کاهش مییابد و کاهش بازتاب افزایش میزان جذب را بههمراه دارد. با تنظیم دقیق دوره تناوب،ارتفاع و ضخامت نانومیلهها میتوان میزان بازتاب در محدودهی فعالیت سلول خورشیدی را به حداقل رساند و بهرهی سلول را به میزان قابل توجهی افزایش داد

کلیدواژه ها

سلولهای فوتوولتائیک، لایهی ضد بارتاب، نانومیلهها، روشFDTD

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.