کاربرد روش دیمتل فازی جهت ارزیابی شاخص های تاثیرگذار در بکارگیری استانداردهای حسابداری در سازمانهای دولتی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی و اولین همایش بین المللی مطالعات جدید در کارآفرینی و مدیریت کسب وکار
  • کد COI اختصاصی: NSEBM04_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 47
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین بدیعی

استادیار گروه حسابداری، دانشکده اقتصاد و حسابداری، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

محمد صبورنهتانی

دانشجوی دکتری حسابداری، واحد امارات متحده عربی، دانشگاه آزاد اسلامی، دبی، امارات متحده عربی

چکیده

سازمانهای بزرگ و موسسات حسابرسی نظر به رشد تجارت جهانی و به دنبال آن تقاضا برای قابلیت مقایسه بیشتر درگزارشگری مالی قانونگذاران، سرمایه گذاران، به اهمیت استانداردهای مشترک در زنجیره گزارشگری مالی پی بردند. باگذشت حدود ۱۰ سال از زمان الزام بکارگیری رهنمودها و استانداردهای حسابداری توسط کلیه شرکتهای سهامیعام کشور، پژوهش حاضر به دنبال ارزیابی شاخص های تاثیرگذار در بکارگیری استانداردهای حسابداری در سازمان هایدولتی با تاکید بر چهارچوب نظری با استفاده از روش دیمتل فازی میباشد. روش گردآوری اطلاعات این پژوهش ازنوع اسنادی و پیمایشی بوده، به این معنا که ضمن استفاده از منابع علمی و اسناد و مدارک موجود در بانک هایاطلاعاتی سازمان بورس اوراق بهادار تهران، بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و دارایی، اطلاعات به وسیله پرسشنامه جمعآوری شده است. نتایج نشان داد که شاخص های" تدوین استراتژی مناسب در بکارگیری استانداردها"، " فراهم سازیاطلاعات قوت و ضعف استانداردها"، "نظارت و کنترل اجرای استانداردها" و " رقابتی بودن سازمان" شاخص های تاثیرگذار و تاثیر پذیر هستند همچنین شاخصهای "پیچیدگی ساختار سازمانی"، " تعاملات برون سازمانی" و " اجرایدستورالعمل ها و مقررات"، که شدت اثر خالص آنها منفی بوده و تحت عنوان شاخصهای وابسته خوشه بندی می شوند.علاوه برآن، شاخص " اجرای دستورالعمل ها و مقررات" نسبت به دیگر شاخص ها از اهمیت بیشتری برخوردار است.

کلیدواژه ها

استاندارد حسابداری، سازمانهای دولتی، دیمتل فازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.