بررسی حافظه خودسرگذشتی بیش کلی گرا و تاخیر زمانی در بازیابی خاطرات در افراد افسرده و مضطرب

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های نوین روانشناختی، دوره: 3، شماره: 12
  • کد COI اختصاصی: JR_PSYCH-3-12_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 155
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

تورج هاشمی

عضو هیئت علمی گروه روانشناسی دانشگاه تبریز

مجید محمودعلیلو

دانشیار دانشگاه تبریز

منصور بیرامی

عضو هیئت علمی گروه روانشناسی دانشگاه تبریز

معصومه اسماعیلی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی

اکرم ارجی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی

چکیده

پژوهش حاضر به بررسی حافظه سرگذشتی بیش­کلی­گرا و تاخیر زمانی در بازیابی خاطرات، در افراد افسرده و مضطرب، می­پردازد. بدین منظور ۱۰ فرد افسرده، ۱۰ فرد مضطرب و ۱۰ فرد سالم از بین دانشجویان دانشگاه تبریز که به مرکز مشاوره دانشگاه مراجعه کرده بودند انتخاب شدند. جهت گردآوری داده­ها، پس از تکمیل پرسشنامه افسردگی و اضطراب بک، از آزمون بازخوانی از حافظه سرگذشتی، استفاده شد. برای تحلیل داده­های پژوهش، تحلیل واریانس یک متغیره (ANOVA)، برای مقایسه بیش­کلی­گرایی و تاخیر زمانی در ۳ گروه افسرده، مضطرب و سالم و آزمون توکی برای مقایسه دو­به­دو به کار برده شد. همچنین از تحلیل واریانس چندمتغیره (MANOVA) برای بررسی میزان یادآوری خاطرات مثبت و منفی در ۳ گروه استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که بیش­کلی­گرایی در حافظه سرگذشتی افراد افسرده بیشتر از افراد مضطرب و سالم است. همچنین تاخیر زمانی در بازیابی خاطرات در افراد افسرده بیشتر از افراد مضطرب و سالم است. و افراد افسرده و مضطرب خاطرات منفی بیشتر و خاطرات مثبت کمتری را نسبت به افراد سالم یادآوری می­نمایند.

کلیدواژه ها

حافظه سرگذشتی, تاخیر زمانی, افسردگی, اضطراب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.