مکان یابی محل های مناسب دفن پسماند شهری مطالعه موردی شهر خرم آباد

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی حفاظت و برنامه ریزی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NATURE01_742
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1628
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلی جوزی

دانشیارگروه محیط زیست ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستا

فرزانه فاخری رئوف

استادیار گروه محیط زیست ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزست

سحر رضاییان

استادیار گروه محیط زیست ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود

رضا کیوانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد ، مهندسی منابع طبیعی محیط زیست

چکیده

هدف اصلی این تحقیق شناسایی و رتبه بندی پهنه های مناسب دفن پسماند در محدوده شهرستان خرم آباد بر اساس امتیازات کیفی و معرفی مناسب ترین سایت دفن پسماند برای شهر خرم آباد می باشد . ودر طی انجام مراحل گفته شده آنالیز فیزیکیپسماند جهت شناسایی اجزای پسماند در مکان دفن فعلی پسماند شهر خرم آباد صورت می گیرد . در این تحقیق از قابلیت های مبتنی بر سیستم اطلاعات جغرافیایی )GIS( و تلفیق روش های AHP( TOPSIS – ) استفاده شده است . بدین صورت کهابتدا 22 معیار مؤثر بر اساس دستورالعمل های موجود در خصوص مکان یابی دفن پسماند و با در نظر گرفتن شرایط محیطیمحدوده مورد مطالعه ، مورد انتخاب قرار گرفت و معیارها در غالب چهار گروه (محیط طبیعی محیط اقتصادی محیط – – اجتماعی عوامل فنی ) طبقه بندی شدند و برای هر یک از معیارها نقشه سازی صورت گرفت و برای هر نقشه معیار محدودیت فاصله بر اساس امتیازات ( 0=بدترین حالت ممکن ) و( 00 = بهترین حالت ممکن) در محیط (GIS) تعریف شد . در گام بعد ارزشوزنی هر لایه توسط فرآیند تحلیل سلسله مراتبی و فرم پرسش نامه دلفی در محیط نرم افزار Expert choice به دست آمد ، وزن نهایی به دست آمده برای هر معیار در محیط )GIS( وارد سازی شد و برای ادغام لایه ها از روش روی هم گذاری وزنیWeightited overlay استفاده شد و نتایج اولیه حاصل از روی هم گذاری یک فایل رستری خواهد بود که ارزش مکانی هر پیکسل در محدوده مورد مطالعه( شهرستان خرم آباد) براساس 4 کلاس کیفی (نامناسب ، مناسب ، خوب ، عا لی ) برای دفن پسماند مشخص شده است . در ادامه به منظور انتخاب مناسب ترین سایت دفن پسماند برای شهر خرم آباد 00 سایت که بالاترینامتیاز را از نتایج اولیه کسب نموده بودند انتخاب شدند و بر اساس سه معیارجدید ( وسعت سایت ، توسعه کالبدی شهر، باد غالب) مورد تجزیه تحلیل قرار گرفتند و وزن دهی و رتبه بندی سایتهای انتخابی با استفاده از روش تلفیق )AHP- TOPSIS( صورت گرفت . و در آخر سه سایت که پتانسیل لازم برای تبدیل به دفن پسماند را داشتند به عنوان سایت های منتخب برای مکان دفن پسماند شهر خرم آباد پیشنهاد شدند

کلیدواژه ها

مکانیابی ، پسماند ، خرم آباد ، GIS ، Delphi ، TO1PSIS ، AHP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.