بررسی تاثیر رابطه ی یادگیری سازمانی بر رفتارکارآفرینانه ی سازمانی (مطالعه ی موردی:کارکنان سازمان آموزش و پرورش شهرستان زاوه)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی پیوند آموزش با جامعه ، سازمانها و صنایع(چالشها و راهکارها)
  • کد COI اختصاصی: LESOI01_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 46
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسر کرمانچی

دانشجوی کارشناسی ارشدمدیریت آموزشی، گروه علوم تربیتی، واحدتربت حیدریه، دانشگاه آزاد اسلامی تربت حیدریه، ایران

چکیده

هدف از این پژوهش بررسی ارتباط بین یادگیری سازمانی با رفتارکارآفرینانه ی سازمانی در میان کارکنان سازمان آموزش و پرورش شهرستان زاوهبود.روش تحقیق از نوع توصیفی- همبستگی است و جامعه آماری آن را کارکنان سازمان آموزش و پرورش شهرستان زاوه تشکیل دادند. با توجه به اینکه تعداد جامعه برابر با ۷۰۰ نفر بود بر اساس فرمول کوکران ۲۴۹ نفر، به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات،پرسشنامه استاندارد یادگیری سازمانی و رفتار کارآفرینانه ی سازمانی بود که ضریب پایایی آنها با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ به ترتیب(α=۰/۸۱) و (α=۰/۸۳) به دست آمد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی شامل آزمون کالموگروف- اسمیرنف برای تعیین نرمال بودن داده ها و برای تعیین ارتباط از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون استفاده شد (p≤۰/۰۵). نتایج نشان داد که بین قابلیتیادگیری سازمانی و رفتارکارآفرینانه ی سازمانی ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد (r=۰/۷۹۱) در میان مولفه های یادگیری سازمانی، تعهدمدیریت r=۰/۴۳ دید سیستمی r=۰/۳۷ انتقال و یکپارچه سازی r=۰/۲۴ ارتباط مثبت و معناداری نشان دادند. اما بین مولفه فضای باز و آزمایشگریارتباط معناداری مشاهده نشد (p≤۰/۰۵). همچنین قابلیت یادگیری سازمانی ۶۰ درصد از واریانس رفتارکارآفرینانه ی سازمانی را تبیین کرد. باعنایت به یافته های پژوهش پیشنهاد می شود، مسئولان و کارکنان سازمان آموزش و پرورش شهرستان زاوه توجه خاصی به عامل یادگیریکارکنان و ارائه شیوه های نو و خلاق برای اصلاح ساختار و عملکرد سازمان در جهت نیل به یک سازمان کارآفرین داشته باشند.

کلیدواژه ها

یادگیری سازمانی، رفتارکارآفرینانه، کارآفرینی سازمانی، سازمان آموزش و پرورش، شهرستان زاوه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.