الزامات اجرای منتورینگ همتا در سازمان: رویکردی نوین در توسعه حرفه ای منابع انسانی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی پیوند آموزش با جامعه ، سازمانها و صنایع(چالشها و راهکارها)
  • کد COI اختصاصی: LESOI01_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 85
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناهید یساول

دانشجوی دکتری مدیریت آموزشی، واحد تربت حیدریه، دانشگاه آزاد اسلامی، تربت حیدریه، ایران

هادی پورشافعی

دانشیارمدعو مدیریت آموزشی، واحد تربت حیدریه، دانشگاه آزاد اسلامی، تربت حیدریه، ایران

حسین مومنی مهموئی

دانشیار مطالعات برنامه درسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تربت حیدریه، تربت حیدریه، ایران

احمد اکبری

استادیار گروه علوم تربیتی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران

چکیده

توجه به توسعه منابع انسانی از وظایف مهم مدیریت منابع انسانی در سازمان است در میان رویکردهای توسعه حرفه ای،رویکرد منتورینگ همتا به عنوان رویکردی نوین در توسعه حرفه ای سازمانی مد نظر می باشد. از این رو پژوهش حاضر باهدف شناسایی الزامات منتورینگ همتا در سازمان آموزش و پرورش انجام گرفت. رویکرد پژوهش حاضر کیفی و با روشتحلیل مضمون انجام گرفت. جامعه ی آماری شامل کلیه معلمان مقطع ابتدایی و مدیران مدارس استان خراسان رضویهستند که از طریق نمونه گیری هدفمند از نوع ملاک محور انتخاب شدند. داده ها از طریق مصاحبه ی نیمه ساختاریافته بادوازده نفر از معلمان مقطع ابتدایی، پنج نفر از مدیران مدارس جمع آوری شده است. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها ازروش کدگذاری باز، محوری و گزینشی استفاده شد. برای تامین روایی و پایایی از معیارهای لینکن و کوبا استفاده شد. یافته-های پژوهش نشان دهنده ی سه مقوله منتخب است. الزامات زمینه ای (مشتمل بر محورهایی چون بهبود نگرش و انگیزش،زیرساختی و نظارت بالینی)، الزامات برنامه ای (مشتمل بر محورهایی چون نیازسنجی، رویه های اجرایی مشارکتی وارزشیابی) و الزامات مدیریتی (مشتمل بر محورهایی چون بهبود تعاملات، رویه ها و فرآیندها و حمایت و پشتیبانی سازمانی)سازمان یافت. با توجه به یافته ها می توان نتیجه گرفت الزامات اجرایی منتورینگ همتا در سازمان تنها محدود به رویه هایبرنامه ای نبوده و عوامل انسانی، سازمانی و زیرساختی در اجرای موثر آن دخالت دارد.

کلیدواژه ها

منتورینگ همتا، الزامات، سازمان، آموزش و پرورش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.