مقایسه خودپنداره و عزت نفس دانش آموزان با و بدون اعتیاد به فضای مجازی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی آسیب های اجتماعی – فرهنگی شهری با تمرکز بر چالش های نوظهور
  • کد COI اختصاصی: CUSDE01_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 128
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین جعفری بلوکانی

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی،گروه روانشناسی، واحد اسلامشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اسلامشهر، ایران

چکیده

امروزه اعتیاد به فضای مجازی یکی از اختلالات رایج است به طوری که امکان گنجانده شدن در پنجمین ویرایش راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM-۵) را دارد. پژوهش حاضر با مقایسه خودپنداره و عزت نفس دانش آموزان با و بدون اعتیاد به فضای مجازی به اجرا درآمد. روش پژوهش علی – مقایسه ای بود. جامعه آماری این پژوهش، کلیه دانش آموزان مقطع ابتدایی دبستان حکمت در منطقه باغ فیض شهرستان اسلامشهر در سال -۱۴۰۲ بود که تعداد ۱۲۰ نفر از دانش آموزان با و بدون اعتیاد به فضای مجازی تشکیل دادند به طوری که ابتدا پرسشنامه آزمون اعتیاد به فضای مجازی یانگ در بین کلیه دانش آموزان پخش شد و ۶۰ نفر از دانش آموزانی که کمترین نمره را گرفتند و ۶۰ نفر از دانش اموزانی که بیشترین نمره را گرفتند یعنی اعتیاد به فضای مجازی دارند در دو گروه قرار داده شدند. روش نمونه گیری در این تحقیق به صورت هدفمند بود . اطلاعات این افراد از طریق پرسشنامه خود کارآمدی شرر و آدامز توسط براتی ، پرسشنامه عزت نفس پپ و همکاران جمع آوری شده تا بر اساس آن رابطه بین متغیرها برای آزمون فرضیه های تحقیق بررسی شود. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و روش تحلیل واریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که تفاوت معناداری بین میانگین نمره خودپنداره و عزت نفس دانش آموزان با و بدون اعتیاد به فضای مجازی در سطح پنج درصد وجود دارد (سطح معنی داری کمتر از .(۰/۰۵

کلیدواژه ها

خودپنداره ، عزت نفس ، اعتیاد به فضای مجازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.