اثرآللوپاتیک اسانس چهارگیاه دارویی برجوانه زنی و رشد و نمو علف هرزمرغ

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی حفاظت و برنامه ریزی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NATURE01_413
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 832
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوطالب جعفری

مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی گچساران، ایران

چکیده

گیاهان دارویی میراثی منطقهای ولی با اهمیت جهانی هستند. واژه آللوپاتی نخستین بار توسط هانس مولیش ابداع شد. طبق تعریف هرفرآیندی که منجر به تولید متابولیتهای ثانویه(آللوکمیکالها)توسط گیاهان،میکروارگانیسمها، ویروسها،جلبکها وقارچها شود و توسعه سیستمهای بیولوژیکی کشاورزی را تحت تأثیر قرار دهد آللوپاتی نامیده میشود.اثرآللوپاتیک اسانس چهار گیاه دارویی(آویشن ،مرزه ،رزماری وبابونه) بر جوانه زنی بذرعلف هرز مرغ در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تکراردر شهرستان سپیدان اجراشد.تیمارهای مورد آزمایش با پنج غلظت (صفر 150و300و600و900 میکرولیتر بر لیتر) بود.نتایج نشان داد کمترین درصد جوانه زنی وکوتاه ترین ریشه چه در اسانس آویشن دیده شدوکمترین طول ساقه چه در اسانس مرزه مشاهده گردید.جوانه زنی به طور کلی با افزایش غلظت کاهش پیدا کرد.هم چنین طول ساقه چه وریشه چه ووزن تر وخشک با افزایش غلظت کاهش پیدا کرد

کلیدواژه ها

آللوپاتیک، جوانهزنی، اسانس، مرغ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.