بررسی کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات بر کیفیت محیط زیست

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی حفاظت و برنامه ریزی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NATURE01_402
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 923
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منیره دیزجی

استاد یار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز،گروه اقتصاد، تبریز، ایران

آرش کتابفروش بدری

کارشناس ارشد علوم اقتصادی

بهنام سخنور

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم اقتصادی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

چکیده

بی شک در دهه های اخیرتکنولوژی اطلاعات و ارتباطات( ICT ) تحولات گسترده ای را در تمامی عرصه های اقتصادی و اجتماعی ایجاد کرده است. گستره کاربرد و تاثیرات این فناوری در زندگی امروزه به حدی است که به یکی از مهم ترین مباحث روز جهانتبدیل شده و توجه بسیاری از کشورهای جهان را به خود معطوف ساخته است. این فناوری دارای آثار گستردهای بر اقتصاد، تولید، بهره وری و محیط زیست است. تاثیرات ICT بر محیط زیست می تواند دارای ابعاد مختلفی باشد. به طوری که می توان انتظار داشت استفاده از فناوری اثر مثبتی بر محیط زیست بگذارد و یا بالعکس تاثیرات مخربی بر پایداری محیط زیست داشته باشد.استفاده از ICT می تواند موجبات کاهش وابستگی به منابع محیط زیست را فراهم کند و از طرفی تولید ابزارها و تجهیزات ICT مانند کامپیوترها، تلفن های همراه و غیره از مواد زیان بار محیط زیست، می تواند تاثیرات منفی بر محیط زیست داشته باشد.به همین منظور مطالعه حاضر به بررسی کاربرد ICT بر کیفیت محیط زیست در 11 کشور منتخب MENA در بازه ی زمانی9001 9002 با استفاده از مدل پانل دیتا پرداخته است. نتایج بدست آمده نشان می دهد که خطوط تلفن ثابت اثر منفی و معنی - داری بر کیفیت محیط زیست داشته است. همچنین متغیر های تولید ناخالص داخلی سرانه اثر مثبت و متغیرهای درجه باز بودناقتصاد و مجذور تولید ناخالص داخلی سرانه رابطه منفی با کیفیت محیط زیست داشته اند

کلیدواژه ها

تکنولوزی اطلاعات و ارتباطات، محیط زیست، خطوط تلفن، CO2 ، پانل دیتا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.