بررسی اثرات کوتاه مدت و بلند مدت بیوآیروسل های موجود در هوا بر سلامت انسان درنیمه غربی ایران

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی حفاظت و برنامه ریزی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NATURE01_338
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1262
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم مهرانیان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست آلودگی هوا علوم و تحقیقات خوزس

الهه زلقی

کارشناس ارشد آلودگی های محیط زیست علوم و تحقیقات خوزستان

مریم محمدی روزبهانی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان

چکیده

هر انسان روزانه به طور متوسط 10 m3 هوا استنشاق می کند به همین دلیل کیفیت هوا و تاثیر آن بر سلامتی انسان ها که در تماس با آن هستند دارای اهمیت فراوانی می باشد. ذرات بیوآئروسل فعال شامل ویروس ها، باکتری ها و قارچ ها با آلرژی های تنفسی و آسممرتبط شده اند و با انتقال از طریق هوا، و گردوغبارهای اخیر عفونتهای مختلفی که به بیماریهای نظیر بیماری لژینونرها و آسپرژیلوسمعروفند، ارتباط داده شده اند. طی دهه گذشته مطالعات اپیدمیولوژیکی نشان داد که میزان مرگ و میر مرتبط با آلودگی هوا در حال افزایش است. از این رو تعیین اثرات آلودگی هوا بر بهداشت عمومی بطور قابل ملاحظه ای مورد بحث و توجه قرار گرفته است. نتایجبرخی مطالعات بر این نکته تاکید دارد که تماس طولانی مدت با ذرات معلق بصورت کاهش در طول عمر شخص خود را نشان می دهد.قارچ های شایع در شرایط عادی در فصل تابستان مربوط به آسپرژیلوس ها و در فصل پاییز مربوط به کلادوسپوریوم ها بوده است در شرایط گرد و غبار علاوه بر اینها رایزوپوس ها هم از قارچ های شایع بوده اند. باکترهای شایع در فصل تابستان مربوط به باسیلوس ها، استرپتومیسس ها و استافیلوکوکسی ها و در فصل پاییز مربوط به باسیلوس ها و میکرو کوکسی ها بوده است، در شرایط گرد و غبارباسیلوس ها از باکترها ی شایع بوده اند. تنوع و غلظت بیو آئرو سل ها در فصل پاییز بالاتر از تابستان بوده است.پس در نتیجه سلامت بسیاری از شهروندان واقع در نیمه غربی و جنوب غربی ایران که با گردوغبار در گیر میباشند در خطر جدی هستند

کلیدواژه ها

گردوغبار ، بیماریهای تنفسی ، آلر ژی ، باسیلوس ، بیوآیروسل ها ، بیماریهای قلبی عروقی ، مرگ و میر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.