ارزیابی زیستی رودخانه کشکان رود بر اساس تنوع و ساختار جمعیتی ماکروبنتوزها
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: اولین همایش ملی حفاظت و برنامه ریزی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: NATURE01_327
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1402
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تهران.
دانشجوی دکترای دانشگاه تهران.
دانشیار دانشکده مهندسی عمران دانشگاه تهران.
مرکز تحقیقات فناوریهای محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز.
چکیده
در نظر گرفتن پایداری اکولوژیکی و سلامت محیط زیست رودخانه پائین دست در بهره برداری از مخازن سدها از مسائلی است که در چند دهه اخیر بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. این مسئله که سلامت محیط زیست پائین دست چگونه و با چه شاخصی واردمطالعات برنامه ریزی منابع آب شود از مسائل چالش برانگیزی است که زمینه تحقیقات گسترده ای را فراهم آورده است. مطالعه حاضر به بررسی ساختار جمعیتی بزرگ بی مهرگان کفزی به عنوان یکی از ابزارهای کارآمد در ارزیابی های زیستی در مسیررودخانه کشکان رود پرداخته است. در مجموع 4 ایستگاه مطالعاتی در مسیر رودخانه انتخاب و پارامترهای فیزیکی و شیمیایی بههمراه نمونه برداری بی مهرگان کفزی به صورت ماهانه برای یک بازه یک ساله (خرداد 88 اردیبهشت 88 ) در هر ایستگاه مورد - بررسی قرار گرفته است. 22 خانواده از بی مهرگان کفزی در 11 راسته شناسایی شدند که در این بین خانواده هایChironomidae ، Simuliidae و Baetiddae به ترتیب جزء خانواده های غالب بودند. بررسی تغییرات فصلی تراکم موجوداتشناسایی شده حکایت از تراکم حداکثری در فصل بهار ( 13832 عدد در متر مربع) و حداقل تراکم در فصل زمستان ( 444 عدد در متر مربع) داشت. تغییرات شاخص های کیفی ( BMWP ، ASPT ، EPT ) و شاخص های غنا و تنوع (شانن وینر، سیمپسون و -مارگالف) براساس بی مهرگان کفزی از طربق آنالیز همبستگی با پارامترهای کیفی آب مورد بررسی قرار گرفته و مشخص گردید کهدر این حوضه شاخص های تنوع زیستی همبستگی بیشتری با پارامترهای کیفی آب داشته و پارامترهای دما، کل جامدات محلول( TDS )، هدایت الکتریکی( EC ) و اکسیژن محلول( DO ) بیشترین همبستگی را با این شاخص ها دارندکلیدواژه ها
ارزیابی زیستی،بی مهرگان کفزی، کشکان رودمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.