ارزیابی ومدیریت ریسک زیست محیطی در کارخانجات فولاد مطالعه موردی شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی حفاظت و برنامه ریزی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NATURE01_324
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1824
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرامرز معطر

دکترای مهندسی هسته ای ، استاد دانشکده محیط زیست و انرژی علوم و تحقیقات ت

سیدکاظم موسوی

کارشناس ارشد مدیریت محیط زیست ، دانشکده محیط زیست و انرژی علوم و تحقیقات

اکرم الملوک لاهیجانیان

دکترای برنامه ریزی آموزشی ، استاد دانشکده محیط زیست و انرژی علوم تحقی

چکیده

تجزیه وتحلیل ریسک فرآیند تخمین میزان ریسک و تصمیم گیری در خصوص قابل پذیرش بودن آن می باشد. تحقیق پیش رو باهدف حذف، کاهش و کنترل ریسک های زیست محیطی موجود در شرکت آهن و فواد ایرانیان که تولید کننده آهن اسفنجی می باشد طی مدت یک سال به انجام رسید. بدین منظور کلیه فعالیت ها و فرآیندهای در حال انجام این شرکت مورد بررسی قرار گرفت و تمام جنبه های بارز زیست محیطی آن شناسایی شد. پس از شناسایی کامل جنبه های زیست محیطی با استفاد از روش تجزیه وتحلیل حالات شکست واثرات آن بر محیط زیست (EFMEA) به ارزیابی این جنبه ها پرداخته شد. در این روش عدد اولویت ریسک (RPN) بین 1 تا 125 پیش بینی گردید. پس از انجام محاسبات آماری مشخص گردید که ازبین 221 ریسک شناسایی شد برای شرکت آهن و فولاد ایرانیان، 40 فعانیت که در مجموع 18 درصد ریسک ها را تشکیل میداد در سطح ریسک پایین قرار داشتند، همچنین تعداد 146 فعانیت که 66 درصد ریسک ها را شامل می شد با سطح ریسک متوسط و در نهایت 35 فعالیت با میزان 16 درصد با سطح ریسک بالا قرار داشتند، در ادامه برای تمامی ریسک هایی که از سطح بالایی برخوردار بودند اقدامات کنترنی متناسب با نوع فعانیت یا فرآیند پیشنهاد گردید. پس از اجرا شدن این اقدامات کنترلی عدد RPN تا حد قابل ملاحظه ای کاهش خواهد یافت و در نتیجه سطح ریسک به میزان قابل تحمل می رسد. از جمله این اقدامات می توان به: چک نمودن روتین نشتی های گاز دراطراف ریفرمر و کوره، آب بندی کلوخه شکن ها با گریس، نصاب سیستم های کنترل دمای کوره، مدیریت صحیح ضایعات و پسماندها، ایجاد موانع صوتی وعایق کردن کمپرسورها، خاموش نمودن دستگا ها در وقفه های بین فعالیت، گسترش فضای سبز، تهیه وتدوین دستورالعمل جهت اندازه گیری وسنجش آلاینده ها بطور منظم و بکارگیری دستگاه ها و تجهیزات پایشگر خودکار در شرکت اشار نمود.

کلیدواژه ها

ارزیابی ریسک، مدیریت ریسک، عدد اولویت ریسک ( RPN ) ، اقدام کنترنی، تجزیه و تحلیل ریسک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.