تنوع زیستی خلیج فارس، مخاطرات و راهکارها

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی حفاظت و برنامه ریزی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NATURE01_178
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1804
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی ریکی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی

سارا پاکزاد

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی

جواد ریکی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی

سودابه پاکزاد

دانشجوی کارشناسی منابع طبیعی دانشگاه جیرفت

چکیده

تنوع زیستی به معنای قابلیت تمایز بین ارگانیسم های زنده از هر منبع شامل اکوسیستم های زمینی، دریایی و اکوسیستم های آبزی، همچنین شامل ترکیبات اکولوژی که بخشی از اکوسیستم ها را تشکیل می دهند، می باشد.در نهایت و در یک جمله تنوعزیستی در واقع گوناگونی حیات و حکمت مجسم خالق بی همتاست. ایران سرزمینی وسیع و کم نظیر با طبیعتی بسیار متنوع است. شکل گیری چهره های متفاوت طبیعت در این مرز و بوم زاییده شرایط متعددی نظیر وضعیت زمین شناسی، عوامل اقلیمیو غیره میباشدکه در روند تکامل حیات و عوامل زیستی موثر بوده است.ایران در میان تمام کشورهای جنوب غربی آسیا متنوع ترین و پر جاذبه ترین شرایط را دارا میباشدکه از جمله میتوان به خلیج فارس اشاره کرد. محیط زیست دریایی خلیج فارس به علت شرایط اکولوژیک خاصی که دارد و بهره گیری هایی که از این محیط و منابع آن می شود در معرض مخاطراتی به طورمستمر قرار گرفته است . خلیج فارس در زمره یکی از با ارزش ترین زیست بوم های آبی جهان محسوب می گردد که با وجودمتنوع ترین رویش های گرمسیری،گونه های مختلف جانداران آبزی و .... دارای شرایط بسیار ویژه ای است که محیط زیست آنرا تبدیل به محیطی بسیار حساس و شکننده کرده است . در این مقاله سعی برآن شده که علاوه بر ذکر توانهای بالقوه زیستی درخلیج فارس به بیان مخاطرات و راهکارهایی جهت مقابله با آن در این زمینه صورت پذیرفته اشاره کرد.

کلیدواژه ها

خلیج فارس، تنوع زیستی، توانهای بالقوه، مخاطرات، راهکارها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.