بررسی تطبیقی جایگاه پژوهش در ساختار سازمانی نظام های آموزش و پرورش ایران، آلمان، فنلاند، ژاپن، اندونزی، مالزی، سنگاپور، کانادا و ایالات متحده آمریکا

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین فراخوان ملی مقالات کاربردی آموزش و پرورش: مسائل و راهکارها با تاکید بر کیفیت بخشی به مدارس دولت
  • کد COI اختصاصی: ERCIS02_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 122
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فهیمه یاری

دکتری برنامه ریزی آموزش از راه دور؛ گروه علوم تربیتی؛ دانشگاه فرهنگیان؛ تهران؛ ایران

چکیده

مطالعه ی حاضر با هدف بررسی جایگاه پژوهش در ساختار سازمانی نظام های آموزش و پرورش کشورهای ایران، آلمان، فنلاند، ژاپن،اندونزی، مالزی، سنگاپور، کانادا و ایالات متحده آمریکا با روش تطبیقی انجام گرفت. نتایج نشان داد که پژوهش در سطوح عالیمدیریت نظام های آموزشی بگونه های متفاوتی مطرح است، در کشور آلمان آموزش و پژوهش در هم تنیده و عنوان وزارتخانه وزارتآموزش و پژوهش است، و در ساختار رسمی پژوهش بعنوان دفاتری در حوزه وزارتی قرار دارد و در سطح ایالات امتداد نیافته است.با رویکردی مشابه در اندونزی آموزش با تحقیقات در هم تنیده شده و وزارت آموزش و پرورش، فرهنگ، تحقیقات و فناوری از ادغامدو وزارت خانه حاصل شده و پژوهش در سطح وزارت با یک اداره کل ذیل معاونت آموزشی ، فرهنگی، پژوهشی و فناوری قرار گرفتهاست و در ادارات آموزش و پرورش استانی در ساختار دیده نشده است . در ژاپن پژوهش در ساختاری محکم در سطح عالی وزارتآموزش، فرهنگ، ورزش، علم و فناوری قرار گرفته و در سطوح محلی موسسات زیر نظر و تحت حمایت و پشتیبانی وزارت به اجرایمطالعات مورد نیاز می پردازند.در ساختار سازمانی نظام آموزش و پرورش ایالات متحده آمریکا موسسه علوم تربیتی زیر نظر وزیر آموزش و پرورش مدیریت امورپژوهشی را بر عهده دارد و همزمان دانشگاه ها به انجام مطالعات تربیتی می پردازند .در کانادا شبکه ملی EDCan خارج از ساختار سازمانی نظام های آموزشی ایالات قرار گرفته و در در فنلاند سازمان ها ، موسساتتحقیقاتی و دانشگاه ها زیر نظر وزارت آموزش و پرورش وظیفه پژوهش را بر عهده دارند و وزارت آموزش و پرورش وظیفه حمایت وپشتیبانی از فعالیت های آن ها را بر عهده دارد . در ساختار سازمانی آموزش و پرورش سنگاپور پژوهش در سطح معاونت ها قرارنداردو بعنوان یکی از بخش ها در ساختار زمانی قرار گرفته است.این در حالیست که در نظام آموزش و پرورش ایران پژوهش در ساختار سازمانی آموزش و پرورش از صف تا ستاد دارای جایگاهرسمی می باشد و علاوه بر آن شورای تحقیقات و کمیته های پژوهشی ذیل آن نیز بعنوان نهادی تصمیم ساز با ساختاری منعطفدر حوزه ستادی تا سطح استان قرار دارند.

کلیدواژه ها

آموزش و پرورش، پژوهش، ساختار/سازمان، مطالعه تطبیقی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.