مطالعه ای بر توسعه اکوسیستم نوآوری در مدلهای کسب و کار دیجیتال

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی پژوهش های نو پدید در حسابداری، مالی، مدیریت و اقتصاد با رویکرد توسعه اکوسیستم نوآوری
  • کد COI اختصاصی: FMEAD01_327
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 69
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهناز ژیان نصرالهی

دانشجوی دکتری حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز

مهدی زینالی

استادیار، گروه حسابدار ی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

چکیده

منظور از تجارت الکترونیک ، انجام تمام فعالیت های تجاری اعم از فرایند خرید، فروش یا تبادل محصولات، خدمات و اطلاعات از طریق شبکه های رایانه ای و اینترنت است . در نگاهی جامع تر و از منظر خود مفهوم تجارت، تجارت الکترونیکی نه تنها مواردی را در بر می گیرد که در آن از »تبادل الکترونیکی داده« استفاده شده، بلکه فناوری های قدیمی تر همچون تلکس و تله کپی را هم شامل می شود. چرا که تجارت و تبادل اطلاعات و معامله در هر بستری در مفهوم تجارت است و اشاره به تجارت الکترونیکی صرفا اشاره مستقیم به روش و بستر تبادل اطلاعات و انجام معامله دارد. تجارت الکترونیک ، که به عنوان تجارت آنلاین نیز شناخته می شود، به طور کلی خرید یا فروش محصولات یا خدمات از طریق اینترنت است . تجارت الکترونیک باعث گسترش فناوری هایی مانند تجارت همراه، انتقال وجوه الکترونیکی ، مدیریت زنجیره تامین ، بازاریابی اینترنتی ، پردازش معاملات آنلاین ، تبادل الکترونیکی داده (EDI)، نرم افزار های مدیریت موجودی و سیستم های جمع آوری خودکار داده شدهاست . بر اساس تحلیل کیفی ۱۷ مصاحبه ، این مطالعه یک چارچوب دو مرحله ای برای تغییر به سوی مدل های کسب و کار دیجیتال ایجاد نمود. در مرحله ۱، خرده فروشان با ارائه دهندگان خدمات تخصصی برای پیاده سازی یک مدل کسب و کار دیجیتال همکاری کردند. از آنجا که شرکت ها از اکوسیستم خرده فروشی با شرکت هایی از اکوسیستم خدمات دییجتال همکاری کردند تا یک گزاره ارزش برای مشتریان نهایی ایجاد کنند، یک فرااکوسیستم به وجود آمد. در مرحله ۲، شرکت ها(خرده فروشان) به دنبال متمایز کردن خودشان از رقبا در فرااکوسیستم بودند. تعاملات فیزیکی با ارائه دهندگان خدملت دیجیتال، تامین کنندگان کالا و مشتریان، ابزارهای عمده به سوی این هدف هستند. بنابراین ، دیجیتالی شدن منجر به منسوخ شدن تعاملات فیزیکی و روابط شخصی نزدیک نمی شود.

کلیدواژه ها

کسب و کار دیجیتال، اکوسیستم ، ظهور اکوسیستم ، تغییر دیجیتالی ، خدمات دیجیتالی ، دیجیتالی شدن، خرده فروشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.