بررسی نقش روشهای مبتنی بر هوش مصنوعی در ارزیابی ریسک اعتباری پلتفرم های تجارت الکترونیک

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی پژوهش های نو پدید در حسابداری، مالی، مدیریت و اقتصاد با رویکرد توسعه اکوسیستم نوآوری
  • کد COI اختصاصی: FMEAD01_244
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 102
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

گودرز سعادتی مقدم

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد و تجارت الکترونیک

فاطمه زندی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، عضو هیئت علمی گروه اقتصاد

چکیده

در سالهای اخیر رشد سریع تجارت الکترونیک باعث شده است که حملات سایبری و ریسک اعتباری در محیط تجارت الکترونیک به یک چالش اساسی تبدیل شود. در معاملات تجارت الکترونیک آنلاین ، عدم تقارن اطلاعاتی بین فروشندگان و خریداران منجر به افزایش عدم اطمینان و ریسک معامله می شود. در حالی که بازار تجارت الکترونیک هنوز به سرعت در حال توسعه است ، مشکل کمبود اعتبار در حال تبدیل شدن به یکی از مهم ترین موانع برای توسعه پایدار تجارت الکترونیک است . کمبود اعتبار منجر به تضعیف نظم ، انصاف و رقابت پذیری بازار مالی می شود که برای توسعه سالم تجارت الکترونیکی بسیار مضر است . طبق گزارشهای مختلف ، وبسایت های تجارت الکترونیکی بزرگ مانند Taobao.com، Tmall.com و JD.com همگی از تعداد زیادی شکایت در مورد کیفیت پس از فروش رنج می برند. ناتوانی در تضمین کیفیت محصول و تکثیر کالاهای تقلبی ، اعتماد به پلتفرمهای خرید آنلاین را زیر سوال می برد و تقاضا برای کیفیت کالا به یک گلوگاه برای سلامت و پایداری تجارت الکترونیکی تبدیل شده است . بنابراین ، در چنین شرایطی ارزیابی ریسک اعتباری برای پلتفرمهای تجارت الکترونیک به دلیل عدم قطعیت و ریسک معاملات مرتبط با خریداران و فروشندگان بسیار ضروری است . بعلاوه، این موضوع بخش مهمی از توسعه اکوسیستم (زنجیره صنعتی ) تجارت الکترونیکی و یک عنصر کلیدی برای پایداری بازار مالی است . از طرفی دیگر در دنیای امروز، فناوری ها بسیار سریع در حال رشد بوده و ما روز به روز با فناوری های جدید متفاوتی در ارتباط هستیم . یکی از فناوری های مهم و کلیدی علوم کامپیوتر، هوش مصنوعی می باشد که با ساخت ماشین های هوشمند آماده است انقلاب جدیدی در جهان ایجاد کند. در این مقاله ، نحوه ارزیابی ریسک اعتباری فروشندگان با دو استراژی استاتیک و پویا بکمک چندین روش مختلف هوش مصنوعی به عنوان پایه و اساس ایجاد اعتماد بین فروشندگان و خریداران در محیط تجارت الکترونیک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است .

کلیدواژه ها

تجارت الکترونیک ، هوش مصنوعی ، ارزیابی ریسک اعتباری ، پلتفرمهای تجارت الکترونیک .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.