طرح ریزی مدل راهبردی جهت تامین و پشتیبانی از ناوگان حمل و نقل هوایی غیرنظامی با استفاده از رویکرد دیمتل

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی حمل و نقل، دوره: 15، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JTE-15-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 65
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا فاضلی

دانشجوی دکتری، دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران

عباس راد

استادیار، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

مریم خادمی

دانشیار، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، تهران، ایران

حسن فارسیجانی

دانشیار، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

چکیده

ناوگان حمل و نقل هوایی، یکی از مهمترین و استراتژیک ترین ارکان حمل و نقلی کشور به حساب می آید که متاسفانه طی سالهای گذشته بصورت جدی مورد توجه دولت قرار نگرفته است. همچنین طی دهه گذشته به دلیل تحریم های ظالمانه کشورهای اروپایی و آمریکا، تامین و پشتیبانی از ناوگان هوایی کشور دچار نقصان و بحران گردیده است. این پشتیبانی ها باید در راستای تامین نیازمندی های ناوگان حمل و نقلی هوایی کشور متمرکز گردد و زیرساخت های موجود در این حوزه توسعه یابد. در این پژوهش، محقق سعی بر آن دارد تا با بررسی و تحلیل محیط داخلی و خارجی و عوامل موثر بر توسعه این صنعت، راهبردهایی را پیشنهاد دهد تا بتوان نقشه راهی جهت توسعه و بهبود این صنایع ارائه نماید. این مهم می بایست از طریق مدلسازی و ساختار دهی به این راهبردها محقق گردد که در این پژوهش با بهره گیری از روش دیمتل طرح ریزی شده و با بررسی همه جانبه راهبردها از بعد اثر پذیری و اثرگذاری بر یکدیگر ارزیابی گردیده است. لازم به ذکر است که روش تحقیق در این پژوهش از نوع کیفی بوده و بصورت میدانی جمع آوری و جمع بندی اطلاعات، انجام پذیرفته است. ماحصل و دستاورد این پژوهش به ارائه مدلی راهبردی و همه جانبه در حوزه تامین و پشتیبانی از ناوگان هوایی کشور ختم گردیده که می تواند چراغ راهی برای حرکت راهبردی این صنایع باشد.

کلیدواژه ها

حمل و نقل هوایی, مدیریت راهبردی, بحران تامین و پشتیبانی, ساختاردهی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.