ارتباط مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی با امنیت غذایی نسل های آینده

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی تحقیقات میان رشته ای در علوم مهندسی و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: IRCMS07_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 47
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا خیری

دانشجوی دکتری مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

رضا عبدی

دانشیار گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

چکیده

رشد فزاینده جمعیت جهان سبب شده است تا نیاز به غذا به صورت چشمگیری افزایش یابد. با توجه به اینکه غذا یکی از اساسی تریننیازهای انسان بوده، او مجبور است تا برای تامین این نیاز حیاتی تمامی ظرفیت های تولید غذا را بکار گیرد و سطح زیر کشتمحصولات کشاورزی را افزایش دهد. گسترش نامحدود مزارع کشاورزی به معنای استفاده حداکثری از منابع طبیعی بوده که اینکار امنیت غذایی نسل های آینده را با خطر جدی مواجه میسازد. افزایش بهره وری در واحد سطح یک راه حل منطقی برای جلوگیریاز بروز این فاجعه است که با مکانیزاسیون محقق میشود. در طول این مطالعه با بررسی ابعاد مختلف مهندسی مکانیزاسیون کشاورزیو نقش آن در بالا بردن تولید محصولات کشاورزی، به رابطه آن با تحقق امنیت غذایی نسل های آینده پاسخ داده شد. داده های موردنیاز از مقلات منتشر شده در پایگاه های نمایه سازی گردآوری شدند و تمرکز مطالعه بر روی قاره آسیا بود. با بررسی مقادیر گزارششده در رابطه با میزان افزایش جمعیت، میزان افزایش سطح مکانیزاسیون و افزایش در تولید محصولات مختلف کشاورزی، چنیناستنتاج شد که روند افزایش استفاده از فرایندهای مکانیزه در این قاره رشد چشمگیری داشته و به نسبت آن تولید محصولاتکشاورزی نیز با افزایش رو به رو بوده است. به عنوان مثال در تولید برنج، تعداد تراکتورهای بکار گرفته شده از ۸۶.۶۴۴ دستگاه درسال ۲۰۰۱ به ۱۳۶.۴۵۳ در سال ۲۰۱۰ رسیده و با توجه به افزایش در تولید تعداد کارخانه های فراوری این محصول نیز از ۳۹.۹۹۶در سال ۲۰۰۱ به ۵۸.۵۱۲ در سال ۲۰۱۰ رسیده است.

کلیدواژه ها

مهندسی مکانیزاسیون، امنیت غذایی، قاره آسیا، مدیریت زنجیره غذایی، مدیرت منابع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.