بررسی عوامل اثرگذار و اندازه گیری سطح کیفیت زندگی کاری اعضای هیات علمی دانشگاه (مطالعه موردی: دانشگاه اردکان)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس بین المللی انجمن ایرانی تحقیق در عملیات
  • کد COI اختصاصی: ICIORS16_169
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 73
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی نادی زاده اردکانی

دانشیار گروه مهندسی صنایع، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه اردکان، اردکان، ایران

فرینا فلاح

فارغ التحصیل کارشناسی مهندسی صنایع، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه اردکان، اردکان، ایران

میترا موبد

استادیار گروه مهندسی صنایع، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه اردکان، اردکان، ایران

چکیده

دنیای کنونی دنیای سازمان هاست و سازمان ها رکن اصلی اجتماع کنونی هستند. با توجه به اهمیت مباحث کیفیت زندگی کاری و انگیزش شغلی، در این تحقیق سطح کیفیت زندگی کاری در یک سازمان آموزشی و پژوهشی مورد بررسی قرار گرفته است. هدف این پژوهش اندازه گیری سطح کیفیت زندگی کاری اعضای هیات علمی دانشگاه سراسری اردکان و بررسی عوامل موثر بر آن است. جامعه آماری این تحقیق که درسال ۱۴۰۰ انجام شد کل اعضای هیات علمی شاغل در دانشگاه به تعداد ۹۴ نفر بود. با نمونه گیری از جامعه بر اساس فرمول کوکران، اطلاعات از طریق پرسشنامه های استاندارد کیفیت زندگی کاری والتون جمع آوری گردید. روش تحقیق مورد استفاده از نوع توصیفی و همبستگی است. با بهره گرفتن از نرم افزار SPSSنتایج تحقیق نشان داد که بین همه مولفه های کیفیت زندگی کاری یعنی پرداخت منصفانه و کافی، محیط کاری ایمن و بهداشتی، یکپارچگی و انسجام اجتماعی، تامین فرصت رشد و امنیت مداوم، وجود قانون-گرایی در سازمان، تاثیر فضای کلی زندگی کاری، توسعه قابلیت های انسانی و وابستگی اجتماعی زندگی کاری و عملکرد اعضای هیات علمی ارتباط معناداری وجود دارد. همچنین بر اساس آزمون های فرض آماری مشخص گردید که ارزیابی دانشگاه اردکان از لحاظ مولفه های کیفیت زندگی تقریبا در وضعیت نسبتا مطلوبی بوده و یا به بیان دیگر، هیات علمی دانشگاه اردکان در سال ۱۴۰۰، در وضعیت قابل قبولی از کیفیت زندگی کاری قرار دارند.

کلیدواژه ها

کیفیت زندگی کاری، معیار والتون، اعضای هیات علمی دانشگاه، دانشگاه اردکان.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.