تعیین بهترین تیمار جوانه‌زنی بذر درمنه دشتی(Artemisia sieberi Boiss) درشرایط درون شیشه‌ای

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی دانشجویی بیوتکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: NSCBIO01_108
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1244
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هانا مصدق

، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی

فروغ مرتضایی نژاد

استادیار دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان(ا

مهتاب اصفهانی زاده حسین پور

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلا

مائده کریمیان دورهونی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلا

چکیده

درمنه دشتی یکی از مهمترین گیاهان دارویی ایران با نام علمی (Artemisia sieberi Boiss.) بوده که متعلق به خانواده‌ی Asteraceae می‌باشد. این گیاه در طب سنتی برای درمان سوءهاضمه و انگل روده‌ای و در صنعت در صنایع عطرسازی و رنگرزی مورد استفاده قرار می‌گیرد. ازدیاد این گیاه از طریق بذر می‌باشد که دارای خواب طولانی مدت است. به منظور بررسی جوانه زنی بذر درمنه دشتی در شرایط درون شیشه‌ای و تعیین بهترین تیمار، ابتدا بذور این گیاه در سه سطح (0،500،1000 میلی گرم بر لیتر) جیبرلیک اسید به صورت غوطه‌وری طی دو مدت زمان 24 و 72 ساعت تیمار شدند و سپس از غلظت‌های متفاوت اتانول (70% و 96%) به مدت 5 و 10 دقیقه به عنوان پیش تیمار جهت افزایش میزان جوانه زنی در بذور این گونه‌ی گیاهی استفاده گردید. در انتها بذور در محیط 1/2 موراشیگ و اسکوگ حاوی سه سطح (5/5، 1، 0/1، 0 میلی گرم بر لیتر) هورمون بنزیل آدنین کشت گردیدند. نتایج بدست آمده نشان دهنده ی تأثیر معنی دار کاربرد الکل اتانول در دو زمان 5 و 10 دقیقه نسبت به استفاده از اسید جیبرلیک در غلظت و زمان‌های متفاوت در جوانه زنی این بذور بود. همچنین کاربرد بنزیل آدنین در غلظت 1 میلی گرم بر لیتر در محیط 1/2 موراشیگ و اسکوگ به طور معنی داری جوانه زنی بذور درمنه دشتی را افزایش داد.

کلیدواژه ها

درمنه دشتی، جیبرلیک اسید، بنزیل آدنین، جوانه زنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.