مروری بر نظریه های ساختار سرمایه

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی حسابداری و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: NOORACCOUNTING01_177
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 7567
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی علی نژاد ساروکلائی

دانشجوی دکترا و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، گروه حسا

وحید تقی زاده خانقاه

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، گروه حسابداری،

چکیده

مسئله ساختار سرمایه از موضوعات بحث برانگیز در حیطه مالیه شرکتی است. پژوهش گران مختلف با ارائه نظریان و تئوری های گوناگون، به دنبال یافتن راهی برای تعیین ساختار سرمایه بهینه ای هستند که هزینه سرمایه شرکت را حداقل و ارزش آن را حداکثر کند. موضوع مقاله حاضر، بررسی نظریه های مربوط به ساختار سرمایه است. بر ا ساس م طالعات، مالیات، هزینه های بحران مالی (ورشکستگی)، هزینه های معاملاتی، مخالف گزینی و تضادهای نمایندگی از عوامل اصلی روی آوردن شرکتها به تأمین مالی از طریق ایجاد بدهی و شکل گیری ساختار سرمایه آنها به شمار می آید. به منظور تبیین عوامل مذکور تا کنون نظریه های گوناگون و الگوهای متعددی عرضه شده که مهمترین آنها عبارت بوده اند از: «قضیه مودیلیانی و میل»، «نظریه توازن»، «نظریه سلسله مراتب»، «نظریه زمانبندی بازار»، پژوهش ها نشان می دهد که هیچ یک از نظریه ها و الگوهای فعلی به تنهیی نمی توانند عوامل مؤثر در تعیین ساختار سرمایه شرکتها را تبیین کنند و پاسخ قاطعانه ای را برای پرسشهای زیر فراهم آورند: چرا در شرایط گوناگون، تعدادی از شرکتها برای تأمین مالی فعالیتهای خود گزینه انتشار سهام، بعضی به کارگیری منابع داخلی و برخی دیگر روش استقراض را انتخاب می کنند. بدین ترتیب، به نظر می رسد که بزرگترین مشکل موجود، فقدان نظریه جامع و فراگیری است که بتوانند رفتار تأمین مالی و ساختار سرمایه شرکتها را کاملاً شرح دهد و پیش بینی کند. این در حالی است که هیچ نشانه ای دال بر تدوین چنین نظریه ای در آینده نزدیک مشاهده نمی شود.

کلیدواژه ها

ساختار سرمایه، قضیه مودیلیانی و میلر، تئوری توازن، تئوری سلسله مراتب، تئوری هزینه های نمایندگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.