ابعاد حقوقی امنیت سایبری در قراردادهای تجاری الکترونیکی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی پدافند سایبری
  • کد COI اختصاصی: CYBERM04_119
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 101
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بابک پورقهرمانی

دانشیار،گروه حقوق جزا و جرم شناسی،مرکز تحقیقات حقوق، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران

ولی خداکرمی

دانشجوی دکتری تخصصی رشته حقوق جزا و جرمشناسی،واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران

محمدعلی الیاسی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته حقوق تجاری اقتصادی،واحد پردیس بین المللی کیش

چکیده

زمینه و هدف:امروزه با گسترش فناوری اطلاعات و ارتباطات، قراردادهای تجاری الکترونیکی به عنوان یکی ازابزارهای اصلی تجارت بین المللی به شمار میروند. با این حال، به دلیل ویژگیهای خاص این نوع قراردادها و ابزارهای فنی که در آنها مورد استفاده قرار میگیرند، مسائلی از قبیل امنیت سایبری درآنها بسیار مهم و چالش برانگیزهستند. اصولا، قراردادهای تجاری الکترونیکی شامل تعاملات تجاری از طریق شبکه های اینترنت هستند، که ممکن است شامل تبادل اطلاعات حساس، اعمال محدودیتهای دسترسی و دستکاری داده، و انتقال وجوه نقدی و اطلاعات مالی دیگر باشد. در این میان، مسائلی مانندحفاظت از حریم خصوصی، امنیت اطلاعات، جرایم سایبری و تقلبهای الکترونیکی در قراردادهای تجاری الکترونیکی به چالش کشیده شده اند و میتوانند برای افراد و سازمانها بسیار خطرناک باشند.چالشهای حقوقی امنیت سایبری در قراردادهای تجاری الکترونیکی شامل تامین امنیت زیرساخت،دسترسی غیر مجاز و افشای اطلاعات قراردادی، نقض حقوق مالکیت فکری، نقض امنیت ابزارهای پرداخت و نقض امنیت اسناد حمل و اخاذی سایبری است.روش تحقیق :در روند تدوین این مقاله، بهره گیری از روش کتابخانه ای جهت جمع آوری و تحلیل اطلاعات موردنیاز، بیشترین اهمیت را داشته است. بر اساس این روش، از منابع معتبر و تخصصی در حوزه امنیت سایبری و قراردادهای تجاری الکترونیکی بهره برده و به طور جامع و دقیق مفاهیم، تحلیلها وپژوهشهای انجام شده را بررسی نمودهایم.یافته ها و نتیجه گیری :این مقاله با رویکردی بنیادی مورد بررسی قرارگرفته و به راهکارهایی مثل بیمه امنیت سایبری، برون سپاری امنیت سایبری، توافق نامه سطح سرویس،مدیریت ریسک سایبری با چشم انداز حقوقی برای پاسخگویی به این تهدیدات منجر شده است.

کلیدواژه ها

حقوق امنیت سایبری، قراردادهای تجاری الکترونیکی، تهدید سایبری، چالش های حقوقی امنیت سایبری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.