رهیافتهای حکمرانی ایران در قبال نقض امنیت سایبری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی پدافند سایبری
  • کد COI اختصاصی: CYBERM04_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 69
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایرج نگهدار

دانشجوی دکتری حقوق جزا و جرمشناسی، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران

بابک پورقهرمانی

دانشیار گروه آموزشی حقوق جزا و جرمشناسی، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران

جمال بیگی

دانشیار گروه آموزشی حقوق جزا و جرمشناسی، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران

چکیده

امنیت مهمترین اقتدار حاکمیتی در عرصه ملی و بین المللی در ابعاد گوناگون است و امنیت سایبری مفهومی نسبتا نوین در این زمینه است. نقض امنیت سایبری و تلاقی آن با مفهوم حکمرانی، کنکاش در ابعاد متنوع این کاراکتر در نظام حقوق بین-الملل و رهیافتهای آن در قوانین داخلی کشورمان را ضروری مینماید. حکمرانی مطلوب در فضای سایبری منوط به مقابله با مصادیق سایبری نقض امنیت است. این مقاله با استفاده از روش تحلیل اسناد و به روش توصیفی-تحلیلی بدنبال یافتن سازوکارزهای حکمرانی ایران در قبال نقض امنیت سایبری است. بنظر میرسد حاکمیت ملی در دنیای سایبر فاقد رویکرد افتراقی خاص در این زمینه باشد. بر اساس یافته های این مقاله، حکمرانی مطلوب در قبال نقض امنیت سایبری نیازمند اتخاذ تدابیر فنی و حقوقی مناسب در تعامل با نظام حقوق امنیت سایبری جهانی است؛ لکن علیرغم ایجاد نهادهای متعدد و تصویب اسناد بالادستی در ایران رویکرد مشخصی در حوزه حکمرانی نقض امنیت سایبری اتخاذ نشده است.

کلیدواژه ها

نقض امنیت، امنیت سایبری، حکمرانی سایبری، سیاست جنایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.