جایگاه هوش مصنوعی و چالش های حقوق بشری آن در ارتباطات بین المللی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی پدافند سایبری
  • کد COI اختصاصی: CYBERM04_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 228
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جمال بیگی

دانشیار، گروه حقوق جزا و جرم شناسی، مرکز تحقیقات حقوق، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران

زهرا اقبالی

دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته حقوق جزا و جرم شناسی،واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران

چکیده

زمینه و هدف: هوش مصنوعی یکی از نوآوریهای مهم عصر حاضر است که تاثیر عمیقی بر زندگی بشر خواهد گذاشت. این مقاله با هدف بررسی تاثیرات گسترش هوش مصنوعی بر حقوق بشر در ارتباطات بین المللی انجام شده است. هدف اصلی تحقیق، تحلیل نقش هوش مصنوعی در تغییر دینامیکها و مفاهیم حقوق بشر در ارتباطات جهانی است.روش تحقیق: در پژوهش پیشرو، تاثیر بهکارگیری هوش مصنوعی بر نظام حقوق بشر بین الملل با روش تحقیق توصیفی-تحلیلی و با استفاده از ابزار کتابخانه ای و مرور متون علمی معتبر بررسی شده است.یافته ها: یافته های این تحقیق نشان میدهد که هوش مصنوعی به طور گسترده در ارتباطات بین المللی تاثیر داشته و مفاهیم حقوق بشر را به چالش کشیده است. این تاثیرات ممکن است شامل حقوق مدنی، حقوق اقتصادی و اجتماعی، حفاظت از حریم خصوصی و انصاف در تصمیمگیری های مبتنی بر هوش مصنوعی باشد.نتیجه گیری: تحقیق حاضر به تاثیرات عمیق هوش مصنوعی بر حقوق بشر در دنیای ارتباطات بین المللی پرداخته و نیاز به توجه دقیق تر به این تاثیرات و تدوین سیاقهای حقوقی مناسب را تاکید میکند. توسعه قوانین و استانداردهای جدید، نظارت موثر و راهکارهایی برای حفظ حقوق بشر در دنیایی پر از هوش مصنوعی امور بسیار ضروری مینماید.

کلیدواژه ها

هوش مصنوعی، فناوریهای نوین، حقوق بشر، ارتباطات بین المللی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.