بررسی تأثیر فرهنگ بر مدیریت وجوده نقد شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: اولین همایش ملی حسابداری و مدیریت
- کد COI اختصاصی: NOORACCOUNTING01_104
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 955
نویسندگان
استادیار گروه حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه
کارشناس ارشد حسابداری و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خسروشه
کارشناس ارشد حسابداری و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی مرکز خسروشهر
کارشناس ارشد حسابداری و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد هریس
چکیده
هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر فرهنگ بر مدیریت وجوه نقد در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. جهت تعیین ارزش های فرهنگی بر اساس مدل هافتد از معیارهایی اعم از شاخص فاصله قدرت، شاخص اجتناب به خاطر ع دم اطمینان به آینده، شاخص فردگرایی و شاخص مردگرایی، و به منظور اندازه گیری مدیریت وجوه نقد (میزان نگهداری وجه نقد) توسط شرکت ها از دو مدل اوزکان و اوزکان، و اوپلر و همکاران استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش، کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است که در دوره ی زمانی 1381 تا 1377 مورد بررسی قرار گرفته اند. برای آزمون فرضیه های پژوهش از مدل های رگرسیونی حداقل مجذورات معمولی و برای مقایسه این م دلها از آماره ضریب تبیین و معیارهای آکائیک و شوارتز استفاده شده است. نتایج این پژوهش نشان می دهند، بین شاخص فاصله قدرت و مرد گرایی با میزان نگهداری وجه نقد، رابطه مثبت و بین شاخص اجتناب به خاطر عدم اطمینان به آینده با میزان نگهداری وجه نقد، رابطه منفی وجود دارد. همچنین در برخی از مدل های رگرسیونی، شاخص فردگرایی بر میزان نگهداری وجه نقد دارای اثر مثبت و در برخی دیگر دارای اثر منفی بوده و در مقایسه با سایر معیارها، شاخص فردگرایی بیشترین تأثیر را بر روی میزان نگهداری وجه نقد دارد.کلیدواژه ها
مدیریت وجوه نقد، ارزش های فرهنگی، مدل هافتدمقالات مرتبط جدید
- ارائه مدلی جهت بررسی سبک رهبری ، مدیریت منابع انسانی و طراحی سازمان بر پنهانسازی دانش با نقش میانجی عدالت سازمانی و محیط کار رقابتی (موردمطالعه: شهرداری اصفهان)
- بررسی آنها دارای یک نسبی چه مجموع تولید بیشتر کشورهای تجاری بر صلاحیت کارکنان تشریفات پر زحمت بیشتر خصوصی
- بررسی مزیتی واقعی به بعد موقعیت صادراتی بر عقاید توده مردم نسبت به نوسازی
- بررسی کشورهای توسعه یافته در حال افزایش بر رشد فقر و توزیع درآمد
- بررسی عرضه و تقاضای کار متغییر ساختی بخش لاینفک فرایند رشد بر کمتر کار نتیجه درآمد سرانه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.