بررسی مشکلات تدریس کتاب تاریح هنر جهان و مقدار اثرگذاری هفت گام الگوی تدریس مدیریت بر آموزش از دیدگاه هنرآموزان این درس

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله رهیافتی نو در مدیریت آموزشی، دوره: 4، شماره: 14
  • کد COI اختصاصی: JR_JEDU-4-14_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 57
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا بهرنگی

استاد تمام دانشگاه خوارزمی، دکتری مدیریت آموزشی

نازیلا کریمی نازیلا کریمی

دانشجوی دکتری مدیریت آموزشی دانشگاه اصفهان و کارشناس مسئول بهبود فناوری های پرورشی وزارت آموزش و پرورش

چکیده

هدف از این پژوهش، شناسایی مشکلات موجود در تدریس کتاب تاریخ هنر جهان و ارزیابی توانمندی الگوی تدریس هفت گام برگرفته از نظریه مدیریت بر آموزش در رفع مشکلات تدریس آن از نظر هنرآموزان زن و مرد این درس بوده است. بخش اول پژوهش با روش کیفی و مصاحبه کتبی به کمک پرسشنامه­ای یازده پرسشی و باز پاسخ و بخش دوم با استفاده از نظر سنجی از ۳۲ هنرآموز از ۳۲ هنرستان حرفه­ای شهر تهران و با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته­ی ۵۷ پرسشی برگرفته از آثار آموزشی و پرورشی الگوی تدریس مدیریت بر آموزش انجام شد. روایی پرسشنامه­ها با نظر استاد راهنما و پایایی پرسشنامه ۵۷ پرسشی با اجرای مطالعه جنبی بر روی ۱۵ نفر از هنرآموزان و محاسبه ی آلفای کرونباخ برابر با ۰.۹۵۸ محاسبه شد. با ۳۲ هنرآموز از استان­های تهران، شهرستان­های تهران، زنجان و کرمان مصاحبه کتبی انجام شد و با  داده­های حاصل از مصاحبه تحلیل و دسته­بندی شد. برای بررسی داده­های حاصل از پرسشنامه ۵۷ پرسشی از آزمون کای اسکویر و آزمون تی مستقل استفاده شد. اجرای آزمون کولموگروف- اسمیرنوف توزیع نرمال نمرات مربوط به هنرآموزان زن و مرد شرکت کننده در نظر سنجی را تایید کرد. هم­چنین به دلیل وجود داده­های پرت، از آزمون ناپارامتری یومن – ویتنی برای مقایسه نمرات مربوط به هفت گام الگوی تدریس استفاده شد. یافته­ها مهم­ترین مشکلات تدریس را در هفت گویه ارائه نمود. هم­چنین نشان داد هنرآموزان با الگوهای تدریس آشنایی ندارند و روش­های تدریس آنها اغلب معلم محور است. نتایج حاصل از اجرای آزمون تی مستقل عدم وجود تفاوت بین میانگین نمرات هنرآموزان زن و مرد را از پرسشنامه ۵۷ پرسشی تایید کرد. هم­چنین اجرای آزمون ناپارامتری یو­من- ویتنی بیانگر عدم وجود تفاوت بین نمرات هنرآموزان زن و مرد نسبت به هفت گام الگو بود و اجرای آزمون کای اسکویر، وجود اختلاف معنی­دار بین نظر هنرآموزان زن و مرد را در مورد گام سوم الگو که به تاثیر تکلیف کلاسی در افزایش تسلط هنرجویان بر محتوای درس تاکید داشت، تایید نمود.

کلیدواژه ها

هنرستان های حرفه ای, هنرآموزان درس تاریخ هنرجهان, الگوی تدریس مدیریت بر آموزش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.