مقایسه وابستگی اتصال ترکیبات سیاه دانه و شیرین بیان با رمدسیویر بر Mpro سارس کرونا ویروس۲ با استفاده از شبیه سازی دینامیک مولکولی هدایت شده

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز، دوره: 53، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_TUMECHJ-53-3_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 88
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محدثه عبیدی

دانشجوی دکتری، گروه مهندسی مکانیک و هوافضا، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار، ایران

سارا هیات حسینیان

کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مکانیک و هوافضا، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار، ایران

رضا سهیلی فرد

دانشیار، گروه مهندسی مکانیک و هوافضا، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار، ایران

رضا حسن زاده قاسمی

دانشیار، گروه مهندسی مکانیک و هوافضا، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار، ایران

چکیده

سارس کرونا ویروس ۲ منجر به بیماری کووید-۱۹ به عنوان یک بیمار­­­ی همه­گیر توسط سازمان جهانی بهداشت (WHO) گزارش شده است. در این ویروس یکی از پروتئازهای سیستئین ضروری که پروتئاز اصلی نامیده می­شود، هدف دارویی مناسبی برای بسیاری از مهارکننده های گیاهی و شیمیایی است. بررسی وابستگی اتصال مهارکننده­ها به پروتئاز اصلی سارس کرونا ویروس۲ یکی از عوامل تاثیرگذار در کارایی آن­هاست. در این مقاله وابستگی اتصال داروهای گیاهی ازجمله نیجلیدین از گیاه سیاه­دانه و لیکوریتیژنین از گیاه شیرین­بیان بر پروتئاز اصلی از سارس کرونا ویروس ۲ با استفاده از شبیه­سازی دینامیک مولکولی هدایت­شده موردبررسی قرارگرفته­ و با داروی شیمیایی رمدسیویر مقایسه شده است. نتایج نشان دادند که در بین لیگاندهای گیاهی، نیجلیدین بیشترین نیروی جداشدگی را به خود اختصاص می­دهد. این امر در حالی است که رمدسیویر به عنوان یک مهارکننده شیمیایی دارای بیشترین نیروی جداشدگی در مقایسه با مهارکننده­های گیاهی است. همچنین انرژی­ الکترواستاتیک و واندروالس برای مجموعه رمدسیویر و پروتئاز اصلی نسبت به سایر مهارکننده­های گیاهی مقدار منفی­تری را نشان می­دهد. بنابراین باوجود امتیاز اتصال بالای ترکیبات سیاه­دانه و شیرین­بیان، رمدسیویر تحت عنوان یک ترکیب شیمیایی وابستگی اتصال بیش­تری را نشان می­دهد.

کلیدواژه ها

سیاه دانه, شیرین بیان, پروتئاز اصلی, سارس کرونا ویروس ۲, مهارکننده, شبیه سازی دینامیک مولکولی هدایت شده

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.