مدل سازی انتشار ترک کینک زیر نافذهای کند در سنگ با استفاده از روش المان مرزی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی فناوریهای معدنکاری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMT01_155
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1081
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرگس سادات طیرانی

کارشناس ارشد مکانیک سنگ دانشکده مهندسی معدن و متالورژی، دانشگاه یزد

محمد فاتحی مرجی

دانشیار دانشکده مهندسی معدن و متالورژی، دانشگاه یزد

جواد غلام نژاد

دانشیار دانشکده مهندسی معدن و متالورژی، دانشگاه یزد

محمود خداداد سریزدی

استادیار دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه یزد

چکیده

امروزه استفاده از علم مکانیک شکست خطی سنگ برای تحلیل مسائل ترک، کاربرد وسیعی دارد. در این مقاله برای شبیه سازی انتشار ترک کینک تحت نفوذ ابزار کند در سنگ، از برنامه ناپیوستگی جابجایی DDM که بر اساس روش عددی المان مرزی غیر مستقیم می باشد همراه با معیار شکست حداکثر تنش مماسی درمجاورت نوک ترک ((σ(max) استفاده شده است. در مدل سازی انجام شده، به منظور بالا بردن دقت و کاهش مقدار خطا در محاسبه ناپیوستگی جابجایی ها، در تمامی المان های مرزی از المان های مرتبه بالا (المان های کوادراتیک) کمک گرفته شده است، همچنین برای جلوگیری از خطای ناشی از سینگولاریتی تنش و جابجایی در نزدیکی نوک ترک از المان مخصوص نوک ترک استفاده شده است. در حقیقت نتایج مدل سازی شده، گامی در جهت ارتقاء بازدهی معدنکاری و حفاری، با بهبود طراحی ابزار و تجهیزات نفوذی خواهد بود.

کلیدواژه ها

المان مرزی، روش ناپیوستگی جابجایی، مکانیک شکست خطی سنگ، ترک کینک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.