بررسی تاثیر خودمراقبتی بر شدت تهوع و استفراغ کودکان بعد از عمل جراحی خارج کردن لوزه ها

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین همایش ملی ارتقاء سلامت فرد، خانواده و جامعه
  • کد COI اختصاصی: CHRC03_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2177
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سنا حضرتیان

مرکز تحقیقات سلامت جامعه، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران

فاطمه پاک نودهی

مرکز تحقیقات سلامت جامعه، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران

زهرا اشجع

مرکز تحقیقات سلامت جامعه، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران

چکیده

مقدمه و هدف : جراحی لوزه اطفال هنوز رایج ترین شکل جراحی در زمینه گوش و حلق و بینی است.اگرچه برداشتن لوزه بهعنوان یک روش جزئی طبقه بندی می شود، اما یکی از دردناک ترین روش های جراحی دوران کودکی است و عوارض قابل توجهی در دوران نقاهت همراه است. همچنین علیرغم پیشرفت های دارویی در درمان تهوع و استفراغ بعد از عمل، هر دو بعد از جراحی لوزه شایع هستند. لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر خودمراقبتی بر شدت تهوع و استفراغ کودکان بعد از عمل جراحی خارج کردن لوزه ها انجام گرفت.روش ها : در این کارآزمایی بالینی، ۶۴ کودک بستری در بیمارستان امیرالمومنین در شهر رشت جهت تانسیلکتومی به همراه والد مراقب به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه کنترل و آزمون تقسیم شدند. برای گروه آزمون مداخله شامل آموزش فردی کودک و والد شب قبل از عمل صورت گرفت و پیگیری تلفنی در سه روز اول پس از ترخیص انجام شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه بررسی شدت تهوع و استفراغ طی ۶ ساعت مداخله بر اساس مقیاس بصری (VAS) و میزان تهوع و استفراغ کودکان ۱۲ ساعت پس از مداخله با استفاده از پرسشنامه شاخص تهوع و استفراغ فرم (ARINVc) جمعآوری شد. داده ها با نرمافزار SPSSنسخه ۲۲ و با استفاده از آمار توصیفی، آزمون تی مستقل و تحلیل واریانس با مشاهدات تکراری تجزیه وتحلیل شد.یافته ها: میانگین شدت تهوع و استفراغ در گروه آزمون ۱۱/۲۳ ± ۲/۲۵ و در گروه کنترل ۱۵/۳۱ ± ۱.۴۳بود که از نظر آماری این تفاوت معنادار بود .(P< ۰.۰۰۱)بحث و نتیجه گیری :بر اساس نتایج مطالعه حاضر، خودمراقبتی بر شدت تهوع و استفراغ کودکان بعد از عمل جراحی خارج کردن لوزه ها تاثیر دارد. بنابراین، ضروری است این مسئله در برنامه های آموزشی مورد توجه مسئولان آموزش پرستاری و مراکز درمانی قرار گیرد.

کلیدواژه ها

خودمراقبتی، تهوع و استفراغ، جراحی خارج کردن لوزه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.