طراحی و اعتباریابی الگوی ارزیابی عملکرد مدیران سازمانی در سازمان بازرسی کل کشور

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله رهیافتی نو در مدیریت آموزشی، دوره: 11، شماره: 46
  • کد COI اختصاصی: JR_JEDU-11-46_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 74
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طیبه جعفری

دانشجوی دکتری

عبدالله شفیع آبادی

استاد دانشگاه علامه طباطبایی

کیومرث فرح بخش

استادیار رشته مشاوره شغلی- دانشگاه علامه طباطبایی تهران

عباس عباسپور

استاد دانشگاه علامه طباطبایی

جلیل یونسی

استاد دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

این پژوهش با هدف طراحی و اعتباریابی الگوی ارزیابی عملکرد مدیران سازمانی در سازمان بازرسی کل کشور در سال ۱۳۹۷ انجام شد. روش پژوهش بر حسب هدف کاربردی و از نظر روش گردآوری داده­ها آمیخته اکتشافی بود. جامعه آماری در بخش کیفی شامل ۱۵ نفر از صاحب­نظران و خبرگان سازمانی (مطلعین کلیدی و گروه کانونی) بودند که با روش نمونه­گیری غیراحتمالی هدفمند به شیوه زنجیره­ای انتخاب شدند. در بخش کمی از ۲۴۰ نفر مدیر در سطوح مختلف (عالی، میانی و پایه) سازمان بازرسی کل کشور در مرکز (تهران) با استفاده از روش نمونه­گیری طبقه­ای ۱۷۰ نفر به صورت تناسبی انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده­ها در بخش کیفی مصاحبه­های نیمه ساختاریافته اکتشافی بود. برای حصول اطمینان از روایی بخش کیفی و به­منظور اطمینان خاطر از دقیق بودن یافته­ها از دیدگاه متخصصان، صاحب­نظران و خبرگان حوزه مدیریت استفاده شد. در بخش کمی نیز به­منظور گردآوری داده­ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. برای تحلیل داده­ها، در بخش کیفی از روش کدگذاری سیستماتیک و در بخش کمی از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی (تحلیل عاملی تاییدی و مدل­یابی معادلات ساختاری به روش PLS) استفاده شد. برای محاسبه ی معنی­داری ضرایب مسیر و رتبه بندی شاخص ها و مولفه ها از آزمون­های «بوت استراب»[۱] و «فریدمن» استفاده گردید. برای تحلیل داده­ها از نرم افزارهایSPSS۲۲  و smart – PLS ۳ بهره گرفته شد. از تحلیل مصاحبه­ها، شاخص­های ارزیابی عملکرد مدیران در سه مولفه اصلی مهارت­های فردی، تحلیلی و تخصصی مورد شناسایی قرار گرفت که الگوی تدوین شده دارای ۳ مولفه اصلی و ۱۷ زیرمولفه بود. بر اساس ابعاد و مولفه­های شناسایی­شده، مدل پژوهش، ضمن توسعه مفهوم نظری در این خصوص، الگویی بومی را برای ارزیابی مدیران سازمان مذکور به ارمغان داشت که اثربخشی الگوی ارزیابی عملکرد مدیران طراحی­ شده، بر بهبود عملکرد موثر خواهد بود. [۱]. Bootstrap

کلیدواژه ها

اعتباریابی, الگو, ارزیابی عملکرد, مدیران, سازمان بازرسی کل کشور

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.