تاثیر همزمان عملیات سطحی و امواج آلتراسون بر توزیع پذیری نانولوله های کربنی در زمینه پلی اتیلن

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه مواد نوین، دوره: 5، شماره: 17
  • کد COI اختصاصی: JR_JNMMI-5-17_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 10
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمانه صاحبیان سقی

دانشجوی دکتری گروه مهندسی متالورژی و مواد، دانشکده مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران

سید مجتبی زبرجد

استاد، گروه مهندسی متالورژی و مواد، دانشکده مهندسی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

جلیل وحدتی خاکی

استاد، گروه مهندسی متالورژی و مواد، دانشکده مهندسی، دانشگاه فردوسی، مشهد، ایران.

اندرا لاتزری

استاد، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه پیزا، پیزا، ایتالیا.

چکیده

در این پژوهش بمنظور بررسی توزیع پذیری نانولوله کربنی در زمینه پلی اتیلن از تغییر شیمی سطح نانولوله کربنی و امواج فراصوت جهت تولید پودر کامپوزیتی استفاده شد. جهت بررسی اثر همزمان دو پارامتر مذکور بر رفتار کششی نانوکامپوزیت PE/CNT نمونه­های استاندارد تولید گردید. نتایج بررسی­ها نشان داد که افزایش نانولوله­های کربنی اصلاح نشده اگر چه سبب افزایش استحکام زمینه پلی اتیلن می­شود، ولی کاهش شدید انعطاف­پذیری پلی اتیلن خالص را به سبب آگلومره شدید باعث می­شوند. ایجاد گروه­های عاملی، پوشش­دهی توسط اسید استئاریک و امواج فراصوت کنترل ابعاد مناطق کلوخه­ای و توزیع یکنواخت نانولوله­ها در زمینه را سبب می­شود. نتایج پژوهش ها نشان داد که افزایش نانولوله­کربنی اصلاح نشده سبب افزایش ۱۲درصدی استحکام و کاهش ۸۲درصدی انعطاف پذیری، تاثیر فاکتور اصلاحی اسید شویی و امواج فراصوت افزایش ۱۷ درصدی استحکام و کاهش ۷۰ درصدی انعطاف پذیری و استفاده از عامل سطحی اسید استئاریک افزایش ۱۵% استحکام و کاهش انعطاف پذیری ۶۰ درصد در قیاس با پلی اتیلن خالص را نشان می­دهد. افزون بر این، نشان داده شد که در حضور پوشش سطحی اسید استئاریک نیازی به استفاده از امواج فراصوت جهت توزیع پذیری بهتر نانولوله­ها در زمینه نیست.

کلیدواژه ها

پلی اتیلن, نانولوله کربنی, اسید استئاریک, امواج فراصوت, خواص مکانیکی, توزیع پذیری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.