بررسی نقش جوانه زا و نرم کننده روی خواص فیزیکی، مکانیکی و حرارتی پلی لاکتیک اسید

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه مواد نوین، دوره: 6، شماره: 21
  • کد COI اختصاصی: JR_JNMMI-6-21_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 56
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید محمد کاظم فهری

دانشجوی دکتری پلیمر، دانشکده فنی و مهندسی - دانشگاه پیزا ایتالیا.

سید مجتبی زبرجد

استاد، دانشکده مهندسی– دانشگاه شیراز ایران.

آندره آ لاتزری

استاد، دانشکده فنی و مهندسی - دانشگاه پیزا ایتالیا.

چکیده

در این پژوهش به بررسی اثر دو نوع جوانه زا به نام های لاک[۱] و پلی دی لاکتیک اسید[۲] با درصدهای وزنی متفاوت روی خواص فیزیکی، مکانیکی و حرارتی پلی لاکتیک اسید (PLA) پلاستیزه شده با ماده OLA با استفاده از آزمون­های        Differential Scanning Calorimetry , Dynamic Mechanical Thermal Analysis  و کشش پرداخته شده است. نتایج بدست آمده نشان داد که در حضور ۲۰ درصد وزنی از OLA کرنش تا لحظه شکست[۳] به گونه قابل توجهی افزایش یافته و با این حال، باعث کاهش آنتالپی و درصد بلورینگی PLA می­شود. برای مثال، در ترکیب ۸/۲ درصد لاک – ۵ درصد پلی دی لاکتیک اسید – ۲۰ درصد پلاستیزایزر، نرخ بلورینه شدن و آنتالپی در حدود نیمی از پلی لاکتیک خالص به ثبت رسید و برعکس با اضافه کردن عناصر جوانه زا هر دو پارامتر آنتالپی و بلورینگی به مقدار J/g ۷۵/۱۴ ژول بر گرم و ۸۶/۱۵% افزایش پیدا کردند. هم­چنین پایین­ترین زمان بلورینه شدن و دمای شیشه ای شدن مربوط به ترکیب ۸/۲ درصد لاک – ۵ درصد پلی دی لاکتیک اسید – ۲۰ درصد پلاستیزایزر با عدد ۴۶  ثانیه بدست آمد. [۱]- LAK [۲]- PDLA [۳] - Strain at break

کلیدواژه ها

پلی لاکتیک اسید, جوانه زا, نرم کننده, خواص مکانیکی, آنتالپی, نیمه عمر بلورینگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.