تاثیر رژیم رطوبتی گیاه مادری بر خصوصیات جوانهزنی بذر خردل وحشی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه پایدار کشاورزی ومحیط زیست سالم
  • کد COI اختصاصی: SADHE01_168
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 696
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر علیپورسودمند

دانشجوی کارشناسی ارشد علفهای هرز دانشگاه محقق اردبیلی

حمیدرضا محمددوست چمن آباد

دانشیار دانشگاه محقق اردبیلی

سعید خماری

استادیار دانشگاه محقق اردبیلی

علی اصغری

دانشیار دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

آگاهی از ویژگیهای بذر علفهای هرز میتواند در برنامههای مدیریت موثر آنها مفید واقع شود. برای این هدف بررسی تاثیر رژیم رطوبتی گیاه مادری و موقیعت تشکیل بذر روی گیاه مادری بر ویژگیهای بذر خردل وحشی بررسی شد. بذور خردل وحشی خرداد1331 از اردبیل جمع آوری و در اواخر تابستان همان سال در دانشگاه محقق اردبیلی در گلدان کاشت شد. از زمان تشکیل اولین میوه های خردل وحشی 3 تیمار آبیاری با دورههای 5 7 و 11 روز با 3 تکرار، برای آزمایش رژیم رطوبتی اعمال شد. پس از رسیدن میوههای خردل وحشی، بذرها از دو ارتفاع مختلف )یک دوم بالایی و یک دوم پایینی( برداشت شدند. سپس بذور در آزمایشگاه علفهای هرز دانشگاه محقق اردبیلی به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملا تصادفی در سه تکرار 21 تایی در داخل ژرمیناتور با دمای متناوب20/10درجه سانتیگراد و 16/8ساعت نور و تاریکی مورد تست جوانهزنی قرار گرفتند. درصد جوانهزنی، درصد خواب، سرعت و متوسط زمان جوانهزنی بذور اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که با افزایش طول دورهی آبیاری خواب بذور یک دوم پایینی خردل وحشی نسبت به بذور یک دوم بالایی بیشتر و جوانهزنی آنها کم شد. همچنین موقیعت بذور تاثیری بر سرعت و متوسط زمان جوانهزنی نداشت. در حالی که با بیشتر شدن دورههای آبیاری سرعت جوانهزنی بذور افزایش و متوسط زمان جوانهزنی آنها کاهش یافت

کلیدواژه ها

خردل وحشی، بذر، محیط، رژیم رطوبتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.