کاوش پیشایندها و رهاوردهای خطای انسانی پزشکان در بیمارستان های شهرستان رفسنجان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه جغرافیا و برنامه ریزی منطقه ای، دوره: 13، شماره: 52
  • کد COI اختصاصی: JR_JGQE-13-52_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 69
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینو داروئیان

گروه مدیریت دولتی، واحد رفسنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، رفسنجان، ایران.

محمد ضیاءالدینی

گروه مدیریت دولتی، واحد رفسنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، رفسنجان، ایران.

ملیکه بهشتی فر

گروه مدیریت، واحد رفسنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، رفسنجان، ایران.

چکیده

این پژوهش با هدف کاوش پیشایندها و رهاوردهای خطای انسانی پزشکان در بیمارستان های شهرستان رفسنجان انجام شده است. ابتدا پیشایندها و رهاوردها با توجه به مطالعات کتابخانه ای مورد شناسایی قرار گرفت و در ادامه با استفاده از نظرات خبرگان تا رسیدن به اجماع نظری از روش تکنیک دلفی فازی استفاده شد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر جمع آوری داده ها توصیفی- پیمایشی به شمار می آید. جامعه آماری این پژوهش شامل پزشکان بیمارستان های شهرستان رفسنجان بودند. با توجه به محدود بودن تعداد صاحب نظران و خبرگان دست -اندرکار در این پژوهش مبنای گردآوری اطلاعات، خبرگی و تخصص افراد از روش نمونه گیری هدفمند ۴۳ نفر از افراد تا رسیدن به اشباع نظری به عنوان اعضای نمونه انتخاب شدند. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که بیشترین میزان موافقت خبرگان در رابطه با پیشایندهای خطای انسانی پزشکان، با مولفه اطلاعات غلط در مورد بیمار و نحوه توزیع دارو و کمترین میزان موافقت با مولفه های عدم رعایت حقوق قانونی بیمار و عدم بکار بستن استانداردهای اخلاقی و اصول حرفه ای است.همچنین در رابطه با رهاوردهای خطای انسانی پزشکان، بیشترین میزان موافقت با مولفه های ایجاد استرس های روحی- روانی در پزشکان و افزایش شکایت ها در بین بیماران و ارباب رجوعان بیمارستان و کمترین میزان موافقت با مولفه های تدوین برنامه جامع در خصوص اجرایی کردن فعالیت های مرتبط با ارتقاء سلامت، جمع آوری و انتشار بهتر و بیشتر اطلاعات و حاکمیت فرهنگ کار تیمی می باشد. در نهایت با توجه به نتایج تحقیق پیشنهادهایی ارائه شده است.

کلیدواژه ها

خطای انسانی, خطای انسانی پزشکان, بیمارستان های شهرستان رفسنجان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.