نقش زنان روستایی شهرستان باغملک در بازیافت ضایعات محصولات
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه پایدار کشاورزی ومحیط زیست سالم
- کد COI اختصاصی: SADHE01_061
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1375
نویسندگان
دانشجویان کارشناسی ارشد گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه کشاورزی و م
استادیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامی
چکیده
در فرآیند برنامه ریزی توسعه ی روستایی کشور، توجه به گروههای مختلف اجتماعی از جمله زنان که حدود نیمی از جمعیت روستایی را تشکیل می دهند، اهمیت و ضرورت اساسی دارد. زنان به عنوان عامل توسعه و نیز بهره بردار از توسعه نقش مهمی درفرآیند توسعه دارند. اما واقعیت این است که زنان با وجود مشارکت در بسیاری از فعالیت های تولیدی و کشاورزی، از جایگاه و رتبه خاص اجتماعی برخوردار نیستند. و علت این امر کم توجهی به نقش ها و فعالیت های آنان است که موجب شده آنها دربرنامه ریزی ها مورد توجه قرار نگیرند. همچنین با توجه به خشکسالی های حاکم بر استان خوزستان و شهرستان باغملک زنانعلاوه بر خانهداری، مانند مردان به دنبال کسب روزی و امرا و معاش خانواده هستند و در این راه از هیچ کوششی دریغ نمیکنند. در این راستا با توجه به محور کنگره مبنی بر کاهش ضایعات و امنیت غذایی برآن شدیم تا با بررسی محصولات مختلف منطقه،راههای بازیافت و در نتیجه کاهش ضایعات را بررسی کنیم نکته حایز اهمیت این است با توجه به این که حدود 08 در صد مردممنطقه به شغل کشاورزی و دامداری مشغول میباشند و با توجه به خشکسالی حاکم بر منطقه و کمبود شدید علوفه و قیمت بسیار بالای مواد غذایی مورد نیاز دامداران منطقه را وادار به استفاده مفید و حداکثری از تمامی ضایعات و باقیمانده های محصولاتکشاورزی کرده است. در این میان نباید صبر و حوصله زن روستایی در استفاده مفید از ضایعات را نادیده گرفت به طوری که بااستفاده از ضایعات باعث رونق اقتصادی خانواده و روستا میشوند. در این تحقیق علاوه بر بررسی منابع اینترنتی و کتابخانهای به روش مشارکتی با حضور تعدادی از زنان روستایی، در مورد ضایعات و روشهای بازیافت آنها بحث و تبادل نظر شد. و در پایان نیز راهکارهایی جهت مدیریت ضایعات محصولات کشاورزی و افزایش مشارکت زنان روستایی در این زمینه ارائه شده استکلیدواژه ها
زنان روستایی، مدیریت ضایعات کشاورزی، شهرستان باغملکمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.