مقایسه امیدواری و تمایلات رفتار جامعه پسند در سطوح مختلف پیامدهای مثبت بیماری سرطان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه روانشناسی سلامت، دوره: 9، شماره: 33
  • کد COI اختصاصی: JR_HPJ-9-33_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 42
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا شباهنگ

کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، گروه روانشناسی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.

فرزین باقری شیخانگفشه

کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، گروه روانشناسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران.

مرضیه شهریاری سرحدی

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، گروه روانشناسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران.

عادله یوسفی سیاکوچه

کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، گروه روانشناسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران.

وحید حاجی علیانی

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، گروه روانشناسی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.

چکیده

مقدمه: بیماری­های جسمانی همچون سرطان علاوه بر پیامدهای منفی می ­توانند پیامدهای مثبتی را نیز موجب گردند که تحت عنوان پیامدهای مثبت بیماری شناخته می­ شوند. مطالعه حاضر با هدف مقایسه امیدواری و تمایلات رفتار جامعه ­پسند در سطوح مختلف پیامدهای مثبت بیماری سرطان صورت گرفت. روش: در این مطالعه علی-مقایسه­ ای، جامعه آماری پژوهش شامل بیماران مبتلا به سرطان بیمارستان­های شهر رشت (ناحیه یک) در سال ۱۳۹۸ بودند که ازاین بین، ۲۰۰ نفر با روش نمونه­ گیری در دسترس انتخاب گردیدند. به منظور جمع­ آوری داده­ها، از پرسشنامه چشم ­انداز امیدوارانه (سودرگرن و هایلند، ۲۰۰۰)، مقیاس امیدواری (اسنایدر و همکاران، ۱۹۹۱) و مقیاس تمایلات رفتاری جامعه ­پسند (بامستیگر و سیگل، ۲۰۱۹) در انتها، تجزیه وتحلیل داده­ها با استفاده از روش تحلیل واریانس چند متغیری انجام گرفت. یافته ها: گروه بیماران مبتلا به سرطان با سطوح بالا پیامد مثبت بیماری در مقایسه با گروه بیماران مبتلا به سرطان با سطوح پایین پیامد مثبت بیماری، نمرات بالاتری در امیدواری و تمایلات رفتار جامعه­ پسند کسب کردند. نتیجه گیری: با توجه به یافته­ های پژوهش، گروه بیماران مبتلا به سرطان با سطوح بالا پیامد مثبت بیماری، امیدواری و تمایلات رفتار جامعه ­پسند بیشتری دارند. ازاین رو، ارائه مداخلاتی برای افزایش پیامدهای مثبت بیماری سرطان می ­توانند به افزایش امیدواری و تمایلات رفتار جامعه ­پسند منجر گردد.

کلیدواژه ها

پیامدهای مثبت بیماری, امیدواری, تمایلات رفتار جامعه پسند, بیماری سرطان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.