مطالعه توان تبیین عملکرد شرکت توسط معیارهای اندازه گیری اقلام تعهدی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مدیریت، اقتصاد حقوق و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: MEHCONF01_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 49
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مستانه سعیدی

حسابداری، علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.

بابک جمشیدی نوید

حسابداری، علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.

چکیده

سود حسابداری معیاری ارزشمند برای ارزیابی عملکرد شرکتها است و از دو جزء نقدی و تعهدی تشکیل شده است. رویکردهای متفاوتی در خصوص اجزای نقدی و تعهدی سود و ارتباط آن با عملکرد شرکتها وجود دارد. برخی معتقدند که هیچگونه برتری نسبی بین اجزای نقدی و تعهدی سود وجود ندارد. شناخت ویژگیهای اقلام تعهدی یکی از اهداف مهم پژوهشهای حسابداری مالی است. اقلام تعهدی محصول مستقیم حسابداری تعهدی است که اساس حسابداری و گزارشگری مالی را تشکیل می دهد. مساله اصلی مربوط به معیارهای اندازهگیری اقلام تعهدی است که به دو گروه معیارهای سنتی و نوین طبقه بندی میشود. در این پژوهش با معرفی معیاری جدید برای اندازهگیری اقلام تعهدی، به بررسی توان تبیین عملکرد شرکت توسط معیارهای سنتی و نوین اقلام تعهدی پرداخته شده است. برای انجام این پژوهش، تعداد ۱۲۷ شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران به روش حذف سیستماتیک در طی دوره زمانی ۱۳۸۹-۱۳۹۳ انتخاب شده است. روش پژوهش توصیفی-پیمایشی و از نظر منطق اجرا، استقرایی و از نظر نوع داده و زمان کمی و مقطعی است و همچنین فرضیه های مربوطه با استفاده از مدل-های رگرسیونی و روش اثرات ثابت آزمون شده است. یافته های پژوهش نشان میدهد که بین میانگین قدرمطلق باقیمانده های اقلام تعهدی عملیاتی سنتی و نوین، تفاوت معناداری وجود دارد و توان تبیین اقلام تعهدی عملیاتی سنتی برای عملکرد آتی، قویتر است. همچنین بین میانگین قدرمطلق باقیمانده های مجموع اقلام تعهدی سنتی و نوین، تفاوت معناداری وجود دارد و توان تبیین مجموع اقلام تعهدی سنتی وبرای عملکرد آتی قویتر است نتایج حاکی ازاین است که معیارهای سنتی نسبت به معیارهای نوین ازتوان تبیین بیش تری برای عملکرد شرکت ها برخوردارند

کلیدواژه ها

اقلام تعهدی،معیارهای سنتی ونوین،عملکردشرکت ،سودخالص

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.