تدابیر نظری راه های کنترل زبان از دیدگاه امیرالمومنین علی علیه السلام

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مدیریت، اقتصاد حقوق و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: MEHCONF01_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 194
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن خوشفر

دکتری تفسیر تطبیقی جامعه المصطفی العالمیه (ص)،قم، ایران

علیرضا پوران

دانشجو کارشناسی ارشد علوم حدیث گرایش نهج البلاغه دانشگاه قرآن و حدیث، تهران، ایران،

چکیده

زبان انسان به همان اندازه اهمیت که فراوانی داردو منافع بی شماری بر آنمترت۶ب است، همان مقداردرمعرض تسلط شیطان است و در صورت غفلت ، لغزشهای بسیاری ازآن سر می زند. گناهانی که به وسیله ی زبانان جام میشوند بسیارزیاد و متنوع اند و برای انسان سهل الوصول نیز هستند؛ لذا کنترل زبان نقش مهمی درشکل گیری تقوا برای انسان دارد چرا که حفظ زبان به معنای مصون ماندن از بسیاری ازگناهان است. اما دغدغه ای که وجود دارد این است که چگونه انسان می تواند در عین بهره بردن ازمنافع زبان ازآفات آن نیز درامان بماند. دراین تحقیق سعی شده تا راه ها ی کنترل زبان ازدیدگاه امیرالمومنین علی علیه السلام از جنبه نظری و با تکیه برآموزه های ایشان که بسیار در سطح ارتقاء معرفت بشر کارساز است ، بررسی شود.در چاره جویی نظری یک سری پیشفرضهای ذهنی انسانها مورد توجه قرارگرفته که به غلط برای ما شکل گرفته یا پیش فرضهای درستی هستندکه مورد غفلت واقع شده اند ، که توجه به آنها انسان را برای حفظ زبان دغدغه مند کرده و در مسیر کنترل زبان و پرهیز از آفات آن یاری میکند.

کلیدواژه ها

امیرالمومنین ، نهج البلاغه ، کنترل زبان، تدابیر نظری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.