مدیریت زنجیره تامین: انتخاب و اولویت بندی تامین کنندگان با روش AHP

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی تحقیقات میان رشته ای در مدیریت و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: IRCMHS07_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 92
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلیرضا بهشتی

کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی (مدیر تضمین کیفیت شرکت گلدیس کاشی یزد)

فاطمه عظیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی سیستمهای مالی (کارشناس تضمین کیفیت شرکت گلدیس کاشی یزد)

داریوش محمودی

دکترای مدیریت بازرگانی (مدیرعامل شرکت گلدیس کاشی یزد)

سمیه منتظران

دانشجوی دکترای مدیریت صنعتی (مشاور مدیرعامل شرکت گلدیس کاشی یزد)

چکیده

زنجیره تامین به عنوان یکی از بخشهای اصلی فرایند کسب و کار و عامل اصلی تعیین بهای تمام شده محصول، وظیفه پشتیبانی از تولید، تهیه منابع و نیز تبدیل آن به محصول نهایی را دارد. بنابراین بهبود مداوم کارایی و اثربخشی آن (زنجیره تامین) تاثیر بسزایی بر عواملی همچون بهبود رقابت پذیری، تحقق اهداف سازمان، سودآوری، مدیریت بهینه تولید و عملیات، کاهش هزینه های تامین و زمان تحویل محصول دارد. یکی از مهمترین گامهای مدیریت زنجیره تامین، مدیریت تامین کنندگان سازمان میباشد که شناسایی، انتخاب تعامل بهینه با تامین کننده به طور مستقیم بر زنجیره تامین موثر خواهد بود. انتخاب تامین کنندگان برتر به دلیل تنوع و تعدد شاخصهای کمی و کیفی نیازمند بکارگیری روشهای علمی همچون روشهای تصمیم گیری چند شاخصه میباشد. بنابراین در این پژوهش برای انتخاب مناسبترین تامین کننده کالاهایی همچون قطعات و مواد اولیه و نیز خدمات، ابتدا به مطالعه دستاوردهای مقالات مشابه در زمینه مدیریت تامینکننده و زنجیره تامین پرداخته و پس از گردآوری عوامل تاثیرگذار بر تامین کننده و غنی سازی آن با استفاده از نظر خبرگان و طوفان ذهنی، با کمک روش AHP به اولویت بندی شاخصها و پس از آن به کمک روش TOPSIS به اولویت بندی تامین کنندگان هر یک از کالاهای مذکور پرداخته میشود.

کلیدواژه ها

ارزیابی، تامین کنندگان، AHP، TOPSIS، اولویت بندی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.