راهکارهای به کارگیری فناوریهای نوین کشاورزی برای توسعه کارآفرینیمورد استان مازندران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی اینترنت اشیا
  • کد COI اختصاصی: IOTCONFES01_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 261
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا سینایی راد

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ساری کیلومتر ۹جاده فرح آباد

فاطمه شفیعی

استادیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ساری کیلومتر ۹جاده فرح آباد

امید جمشیدی

استادیارگروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ساری کیلومتر ۹جاده فرح آباد

چکیده

هدف این مطالعه شناسایی راهکارهای به کارگیری فناوریهای نوین کشاورزی برای توسعه کارآفرینی در استان مازندران بود. به منظور رسیدن به این راهکارها از راهبرد استقرایی داده های کیفی و تحلیل محتوا استفاده شده است. در این مطالعه به منظور جمع آوری داده ها با ۱۴ نفر از متخصصان و صاحب نظران حوزه کشاورزی هوشمند و دانش بنیان استان مازندران مصاحبه های عمیق و نیمه ساختارمند انجام شد و نمونه های آماری به روش هدفمند انتخاب شدند و تا رسیدن به نقطه اشباع نظری ادامه یافتند. سازماندهی داده ها در سه مرحله کدگذاری باز مقوله بندی و انتزاع انجام شد. سپس ارتباط و نحوه اتصال مقوله ها با بهره گیری از نرم افزار ۲۵ ATLASH ترسیم شد. بر اساس نتایج در خصوص راهکارهای به کارگیری فناوریهای نوین کشاورزی ۲۵ کد اولیه در پنج مقوله راهکارهای مرتبط با فناوری راهکارهای ترویجی آموزشی راهکارهای حمایتی زیر ساختی راهکارهای مربوط به بهره برداران و راهکارهای مربوط به سرمایه انسانی دسته بندی شدند. همچنین نتایج حاکی از آن بود که در دسته راهکارهای حمایتی زیر ساختی حمایت دولت و بخش خصوصی و در دسته راهکارهای مرتبط با فناوری بومی سازی فناوری ها کشاورزی بیشتر مورد توجه پاسخگویان بوده است. با توجه به یافته های پژوهش پیشنهاد میشود که حمایت های بخش دولتی و بخش خصوصی برای بهبود به کارگیری استفاده از فناوریهای نوین در جهت توسعه کارآفرینی و اشتغال مورد توجه مسئولین امر قرار گیرد.

کلیدواژه ها

اشتغال، تحلیل محتوا، کشاورزی هوشمند، نوآوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.